Fiskgratäng
Fyllig gratäng med fisk, hemlagat potatismos och en god dillsås. Gratängen serverar du tillsammans med rivna morötter blandat med citron. En utmärkt gratäng som passar perfekt som middag vilken dag som helst.
Ingredienser
4 portioner
4 port hemlagat potatismos (eller pulvermos)
600 g färska eller djupfrysta fiskfiléer
1/2 msk matfett
1 tsk salt
Gratängsås
1 msk olja
2 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl mjölk
salt
peppar
1 äggula
1 dl riven ost
1/2 dl fryst hackad dill
Till servering
4 morötter
1 citron (finrivet skal och saft)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1937 KJ / 462 kCal
Fett15 g
Salt5 g
Kolhydrater41 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är man noggrann med fisken så blir detta jätte bra. Supergott!
Anders
2023-03-18Jättebra recept!
Mikaela
2021-09-08Mycket gott
Karin
2020-04-24