Fiskgratäng

83
4
Fiskgratäng

Fyllig gratäng med fisk, hemlagat potatismos och en god dillsås. Gratängen serverar du tillsammans med rivna morötter blandat med citron. En utmärkt gratäng som passar perfekt som middag vilken dag som helst.

Fiskgratäng

Ingredienser

4 portioner
400 g färska eller djupfrysta fiskfiléer
1/2 msk matfett
1 tsk salt
4 skalade och rårivna morötter
skal och saft från 1 citron

Gratängsås

1 msk olja
2 msk mjöl
2 dl fiskbuljong (vatten + tärning)
1 dl lättmjölk
salt och peppar
1 äggula
1 dl riven mager ost (9%)
1/2 dl fryst hackad dill

Potatismos

hemlagat eller pulvermos

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

83

Kommentarer

Mikaela

2021-09-08

Jättebra recept!

Karin

2020-04-24

Mycket gott

Anna

2007-07-26

mm så gott :)

Näringsvärde per portion

Energi 1579 KJ / 377 kCal
Fett 13 g
Salt 6 g
Kolhydrater 29 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden