Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Som panerade fiskfiléer fast annorlunda, men minst lika gott! Dessa steks i olja under tiden då potatis och sparris kokas. Servera tillsammans med en smarrig dillsås. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1/2   förp färsk dill (à 20 g)
2 dl  crème fraiche
1/2 msk  senap (gärna dijon)
salt
peppar
2   förp fisk-ish filé (à 170 g)
1 msk  olja
250 g  grön sparris

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisk-ishen.   
Fri från ägg.  
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Det blir gott med potatismos till och sparrisen kan stekas, lite längre än filéerna.

Mattias

2021-08-13

Näringsvärde per portion

Energi2303 KJ / 555 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisk-ish med persiljesmör, ärter och potatis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish med äpplesmetana
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish med gräslöksmajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish med potatismos och gurka
Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish pinnar med currysmetana
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med sparris och grillad paprika
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga