Fisk-ish filé med sparris och dillsås

4
1 Klimatsmart
Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Som panerade fiskfiléer fast annorlunda, men minst lika gott! Dessa steks i olja under tiden då potatis och sparris kokas. Servera tillsammans med en smarrig dillsås. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2
förp färsk dill (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
1/2 msk
senap (gärna dijon)
-
salt
-
peppar
2
förp fisk-ish filé (à 170 g)
1 msk
olja
250 g
grön sparris

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisk-ishen.   
Fri från ägg.  
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Mattias

2021-08-13

Det blir gott med potatismos till och sparrisen kan stekas, lite längre än filéerna.

Näringsvärde per portion

Energi 2303 KJ / 555 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept