Fisk-ish filé med sparris och dillsås
Som panerade fiskfiléer fast annorlunda, men minst lika gott! Dessa steks i olja under tiden då potatis och sparris kokas. Servera tillsammans med en smarrig dillsås. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1/2 msk senap (gärna dijon)
salt
peppar
2 förp fisk-ish filé (à 170 g)
1 msk olja
250 g grön sparris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2303 KJ / 555 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det blir gott med potatismos till och sparrisen kan stekas, lite längre än filéerna.
Mattias
2021-08-13