Fisk-ish filé med sparris och dillsås
![Fisk-ish filé med sparris och dillsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230426/cf_259/fisk-ish_filé_med_sparris_och_dillsas_.jpg)
Som panerade fiskfiléer fast annorlunda, men minst lika gott! Dessa steks i olja under tiden då potatis och sparris kokas. Servera tillsammans med en smarrig dillsås. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021
![Fisk-ish filé med sparris och dillsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230426/cf_259/fisk-ish_filé_med_sparris_och_dillsas_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1/2 msk senap (gärna dijon)
salt
peppar
2 förp fisk-ish filé (à 170 g)
1 msk olja
250 g grön sparris
För alla
Kontrollera noga innehållet i fisk-ishen.
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2303 KJ / 555 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det blir gott med potatismos till och sparrisen kan stekas, lite längre än filéerna.
Mattias
2021-08-13