Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Som panerade fiskfiléer fast annorlunda, men minst lika gott! Dessa steks i olja under tiden då potatis och sparris kokas. Servera tillsammans med en smarrig dillsås. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1/2 msk senap (gärna dijon)
salt
peppar
2 förp fisk-ish filé (à 170 g)
1 msk olja
250 g grön sparris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Det blir gott med potatismos till och sparrisen kan stekas, lite längre än filéerna.

Mattias

2021-08-13

Näringsvärde per portion

Energi2303 KJ / 555 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad grön sparris med ägg- och örtvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk-ish med äpplesmetana
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med hackat ägg, gräslök och brynt smör
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk-ish med gräslöksmajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrissoppa med kräftstjärtar
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk-ish pinnar med currysmetana
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga