Toppingen på en galette kan varieras efter smak och tycke. Vi har valt hyvlad färsk sparris, ricotta och riven Västerbottensost som topping och vi kan lova att det är en magisk kombination.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2021
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ricotta och smör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stina
2022-07-10Funkar det att frysa in deg och använda senare?
Redaktionen ICAse
2022-07-11Hej Stina! Ja, degen går bra att frysa in och använda senare. Degen håller sig också bra i kylen i 2-3 dagar. Hoppas att du gillar galetten! Hälsningar Elina
Åsa
2021-07-12Pannkaka eller paj, spelar ingen roll, så himla god!!! Och otroligt lätt att göra! Kommer att göra denna flera gånger, och även testa att variera grönsakerna i fyllningen!
Marita
2021-06-23Hur kan ni kalla det här för Galette?? På ett annat av era recept (som bara heter ”Galette”) har ni definierat det rätt: ”Galette är receptet på franska boveteplättar”! Är dessutom glutenfria! Varför inte kalla det för vad det är: paj? När det står i receptet: ”pajdeg”??
Redaktionen ICAse
2021-06-24Hej Marita! Vi har kallat den för galette då det finns två typer av galette: pannkakan och pajen. Hälsningar Michelle