Galette med grön sparris och Västerbottensost
Toppingen på en galette kan varieras efter smak och tycke. Vi har valt hyvlad färsk sparris, ricotta och riven Västerbottensost som topping och vi kan lova att det är en magisk kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
100 g kallt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
1 litet ägg (à ca 55 g)
1 msk kallt vatten
250 g ricottaost
2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 msk olja
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1651 KJ / 395 kCal
Fett26 g
Salt1.6 g
Kolhydrater27 g
Protein12 g
Kommentarer
God och enkel. 😋
Axel
2024-04-06Funkar det att frysa in deg och använda senare?
Stina
2022-07-10Hej Stina! Ja, degen går bra att frysa in och använda senare. Degen håller sig också bra i kylen i 2-3 dagar. Hoppas att du gillar galetten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-11Pannkaka eller paj, spelar ingen roll, så himla god!!! Och otroligt lätt att göra! Kommer att göra denna flera gånger, och även testa att variera grönsakerna i fyllningen!
Åsa
2021-07-12