Galette med grön sparris och Västerbottensost

11
2
Galette med grön sparris och Västerbottensost

Toppingen på en galette kan varieras efter smak och tycke. Vi har valt hyvlad färsk sparris, ricotta och riven Västerbottensost som topping och vi kan lova att det är en magisk kombination.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Galette med grön sparris och Västerbottensost

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

100 g
kallt smör
2 1/2 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
1/2 tsk
salt
1
litet ägg (à ca 55 g)
1 msk
kallt vatten
250 g
ricottaost
2 dl
riven Västerbottensost
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1
knippe grön sparris (à 250 g)
1 msk
olja
2 krm
salt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ricotta och smör.

Gör så här

Tips

Ont om tid? Använd färdig pajdeg för en extra snabb variant på galetten.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Åsa

2021-07-12

Pannkaka eller paj, spelar ingen roll, så himla god!!! Och otroligt lätt att göra! Kommer att göra denna flera gånger, och även testa att variera grönsakerna i fyllningen!

Marita

2021-06-23

Hur kan ni kalla det här för Galette?? På ett annat av era recept (som bara heter ”Galette”) har ni definierat det rätt: ”Galette är receptet på franska boveteplättar”! Är dessutom glutenfria! Varför inte kalla det för vad det är: paj? När det står i receptet: ”pajdeg”??

Redaktionen ICAse

2021-06-24

Hej Marita! Vi har kallat den för galette då det finns två typer av galette: pannkakan och pajen. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept