Risotto med sparris och grillad paprika

Risotto med sparris och grillad paprika är en rätt med luxuösa och fräscha smaker. Risotton får en perfekt krämighet och parmesanost gör den både festlig och smakrik. Mycket gott att servera till stekt fisk.

Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
200 g färsk grön sparris
10 - 11 dl vatten
1 msk smör eller margarin
3 dl risottoris
1 dl riven parmesan
salt och peppar (att smaka av med)
2 grillade paprikor
För alla
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. I stället för parmesan kan rätten krämas till med lite havre- eller sojagrädde samt salt och peppar.
Näringsvärdet är beräknat inkl bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2128 KJ / 508 kCal
Fett9 g
Salt0 g
Kolhydrater86 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, plus för att den är vegetarisk dessutom.
Martin
2015-03-31Jättegott! Jag hoppade över paprikan. Eftersom dottern är mjölkallergiker ersatte jag osten med mjölkfri creme fraiche och satte till lite grann maizenamjöl för att få risotton krämigare. Färsk lax mot slutet tillsammans med sparrisknopparna. Salt och peppar behövdes!
Lena
2010-10-28