Fisk-ish med äpplesmetana
Dessa spröda små veganska fisk-ish-pinnarna må vara goda att äta som de är, men här lyfts de verkligen av de roliga tillbehören! En lite söt och krämig sås gjord på rivna äpplen och smetana passar utmärkt ihop med pinnarna och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 äpple
2 dl smetana
salt
peppar
3 förp fisk-ish pinnar (à 200 g)
1 msk olja
250 g tomatmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2867 KJ / 691 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
I denna familj blev den succé! Såsen till pinnarna var en höjdare 👍👍
Mikael
2022-02-17Alla barnen älskade pinnarna här hemma, vi vuxna tyckte det var ok Såsen blandade jag i curry i men den hamnade inte på pluss sidan Remoulad till var så mycket bättre
Theresé
2022-01-27Fruktansvärt, pinnarna smakade hiskeligt detsamma gäller röran
Amanda
2022-01-25