Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Fisk-ish med äpplesmetana

Dessa spröda små veganska fisk-ish-pinnarna må vara goda att äta som de är, men här lyfts de verkligen av de roliga tillbehören! En lite söt och krämig sås gjord på rivna äpplen och smetana passar utmärkt ihop med pinnarna och kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Riv äpplet och blanda med smetanan. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Stek fisk-ish i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida.
  4. Servera fisk-ish med potatis, äppelsås och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegopinnarna.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaka av smetanan med 2 tsk curry (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 äpple
  • 2 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 3 förp fisk-ish pinnar (à 200 g)
  • 1 msk olja
  • 250 g tomatmix

Näringsvärde
Per portion

Energi 3416 kJ / 812 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer