UNDER 45 MIN | Medel

Fisk-ish med gräslöksmajonnäs

Sprödbakad vegofilé - fisk-ish till middag? Här kommer ett recept där du äter dem med ris, näringsrik broccoli och en god majonnäs som blandats med lite hackad gräslök. Det behöver faktiskt inte vara svårare än så att laga mat!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär broccolin i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Hacka gräslöken och blanda med majonnäsen.
  4. Stek fisk-ish filèerna i oljan i en stekpanna.
  5. Servera fisk-ish filèerna med ris, broccoli och gräslöksmajonnäs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisk-ish-filén och majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 250 g broccoli
  • salt
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 3 förp fisk-ish filéer (à 160 g)
  • 1 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3038 kJ / 725 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept