Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Som panerade fiskfiléer fast annorlunda, men minst lika gott! Dessa steks i olja under tiden då potatis och sparris kokas. Servera tillsammans med en smarrig dillsås. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1/2 msk senap (gärna dijon)
salt
peppar
2 förp fisk-ish filé (à 170 g)
1 msk olja
250 g grön sparris

Gör så här

00:05:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det blir gott med potatismos till och sparrisen kan stekas, lite längre än filéerna.

    Mattias

Näringsvärde per portion

Energi2303 KJ / 555 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fisk-ish med persiljesmör, ärter och potatis
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisk-ish med äpplesmetana
    Betyg 3.5 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fisk-ish med gräslöksmajonnäs
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisk-ish pinnar med currysmetana
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad