Fisk à la thai
Bjud din familj på en smak av Asien med denna Fisk à la thai. Den exotiska, heta smaken kommer av bland annat söt mango, sambal oelek och len kokosmjölk som läggs ihop i omgångar med fisken. Servera med nykokta nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
4 portioner
600 g wokgrönsaker
400 g koljafilé
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
juicen av 1 lime
1 - 2 tsk sambal oelek
1 msk konc fiskfond
1 mango
färsk koriander
Till servering
nudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 640 kCal
Kommentarer
Så enkelt och gott, en rätt som ofta hamnar på menyn,
Ingemar
2023-09-01Ta gärna wokgrönsaker med bl.a. vattenkastanjer för att minska risken att det blir torrt.
Palle
2006-09-18