Fisk à la thai

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
2
Fisk à la thai

Bjud din familj på en smak av Asien med denna Fisk à la thai. Den exotiska, heta smaken kommer av bland annat söt mango, sambal oelek och len kokosmjölk som läggs ihop i omgångar med fisken. Servera med nykokta nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Fisk à la thai

Ingredienser

4 portioner
600 g  wokgrönsaker
400 g  koljafilé
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
juicen av 1   lime
1 - 2 tsk  sambal oelek
1 msk  konc fiskfond
1   mango
färsk koriander

Till servering

nudlar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Så enkelt och gott, en rätt som ofta hamnar på menyn,

Ingemar

2023-09-01

Ta gärna wokgrönsaker med bl.a. vattenkastanjer för att minska risken att det blir torrt.

Palle

2006-09-18

Näringsvärde per portion

Energi2680 KJ / 640 kCal

Testa liknande recept

Smörstekt koljafilé med tomatrisotto
Betyg 4.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med röd curry
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk fisksoppa
Betyg 2.5 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransgratinerad kolja med sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga