Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fisk à la thai

Bjud din familj på en smak av Asien med denna Fisk à la thai. Den exotiska, heta smaken kommer av bland annat söt mango, sambal oelek och len kokosmjölk som läggs ihop i omgångar med fisken. Servera med nykokta nudlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg de frysta wokgrönsakerna i en låg vid gryta, typ traktörpanna. Skär fiskfiléerna i ca 4 cm breda bitar. Lägg dem över grönsakerna.
  2. Blanda kokosmjölk med limejuice, sambal oelek och fond. Häll såsen över traktörpannan. Låt puttra i 8-10 minuter.
  3. Skala, kärna ur och tärna mangon. Strössla mangotärningar och korianderblad över fisken.
  4. Till servering: Servera med nudlar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g wokgrönsaker
  • 400 g koljafilé
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • juicen av 1 lime
  • 1 - 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk konc fiskfond
  • 1 mango
  • färsk koriander
Till servering
  • nudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2680 kJ / 640 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer