Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pepparrotsfisk i ugn

Underbar fiskgryta som både är lättlagad, har en krämig konsistens och ljuvlig smak av pepparot, bladspenat och dill! Servera den njutbara pepparrotsfisken med nypressad potatis och låt er väl smaka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  4. Skala och strimla löken. Fräs den i matfettet ca 5 minuter tills den är mjuk.
  5. Tillsätt grädde och spenat. Låt spenaten ånga på svag värme tills den är mjuk.
  6. Skär fisken i bitar och lägg den i en ugnssäker form. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda pepparrot och dill med spenatgrädden.
  7. Häll spenatgrädden över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
  8. Häll av potatisen och pressa den. Servera den till fisken och gärna lite extra riven pepparrot.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Tips

Barnknepet: tillaga lite av fisken utan sås på om barnen inte tycker om den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g koljafilé
  • 900 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färsk bladspenat
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2287 kJ / 546 kCal