Pepparrotsfisk i ugn

54
3
Pepparrotsfisk i ugn

Underbar fiskgryta som både är lättlagad, har en krämig konsistens och ljuvlig smak av pepparot, bladspenat och dill! Servera den njutbara pepparrotsfisken med nypressad potatis och låt er väl smaka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2013

Pepparrotsfisk i ugn

Ingredienser

4 portioner
600 g koljafilé
900 g fast potatis
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 dl vispgrädde
200 g färsk bladspenat
salt och svartpeppar
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk hackad dill

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Tips

Barnknepet: tillaga lite av fisken utan sås på om barnen inte tycker om den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Volker

2021-01-10

Lite chiliflakes och citron i spenaten ! Kanon!

Lisbet

2020-05-12

Otroligt gott! Lade till lite persilade och lite cajenpeppar till receptet.

Peter

2020-04-23

Grymt gott 👍

Näringsvärde per portion

Energi 2287 KJ / 546 kCal
Fett 243 g
Kolhydrater 440 g
Protein 345 g
Läs mer om näringsvärden