Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Servera smörstekt koljafilé tillsammans med den krämiga tomatrisotton med vitt vin, soltorkade tomater, parmesan och citron. Koljan steks i smör på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatrisotto: Värm fond och vatten i en kastrull. Skala och hacka löken. Stek lök, ris och tomatpuré i oljan i en kastrull på medelvärme 2–3 minuter.
  2. Häll i vin och sjud på låg värme tills det mesta kokat in. Tillsätt buljongen, lite i taget. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills riset är mjukt men fortfarande har lite tuggmotstånd, ca 20 minuter. Vänd ner parmesan, tomater, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kolja: Krydda koljan runt om med salt och peppar. Stek fisken i smöret på hög värme ca 1 minut per sida tills den får fin färg. Sänk värmen och stek ytterligare ca 5 minuter. Fisken är klar vid en innertemperatur på 56°C.
  4. Till servering: Servera med risotton och gärna ruccola.

För alla

Läs noga innehållet på fonden.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller byt ut smör mot olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatrisotto
  • 2 msk konc fiskfond
  • 7 dl vatten
  • 1/2 gul lök
  • 2 1/2 dl risottoris t ex avorio
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl strimlade torkade tomater
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 2 msk plockad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk timjan motsvarar 1/2 tsk torkad)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Kolja
  • ca 400 g koljafilé
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
Till servering
  • ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2425 kJ / 580 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer