Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

24
0
Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Servera smörstekt koljafilé tillsammans med den krämiga tomatrisotton med vitt vin, soltorkade tomater, parmesan och citron. Koljan steks i smör på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta.

Skriv ut
Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Ingredienser

4 portioner

Tomatrisotto

2 msk
konc fiskfond
7 dl
vatten
1/2
gul lök
2 1/2 dl
risottoris t ex avorio
1 msk
tomatpuré
2 msk
olivolja
2 dl
vitt vin
2 dl
riven parmesanost
1 dl
strimlade torkade tomater
1/2 msk
finrivet citronskal
2 msk
plockad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk timjan motsvarar 1/2 tsk torkad)
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Kolja

ca 400 g
koljafilé
3/4 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
2 msk
smör

Till servering

rucola

För alla

Läs noga innehållet på fonden.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller byt ut smör mot olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2425 KJ / 580 kCal
Fett 20 g
Salt 9 g
Kolhydrater 53 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept