Smörstekt koljafilé med tomatrisotto
Servera smörstekt koljafilé tillsammans med den krämiga tomatrisotton med vitt vin, soltorkade tomater, parmesan och citron. Koljan steks i smör på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta.
Ingredienser
4 portioner
Tomatrisotto
2 msk konc fiskfond
7 dl vatten
1/2 gul lök
2 1/2 dl risottoris t ex avorio
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl riven parmesan
1 dl strimlade torkade tomater
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk plockad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk timjan motsvarar 1/2 tsk torkad)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Kolja
ca 400 g koljafilé
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
Till servering
rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2425 KJ / 580 kCal
Fett20 g
Salt9 g
Kolhydrater53 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott, kommer garanterat att göra fler gånger.
Susanne
2024-09-05Min absoluta favoriträtt! Brukar dock smörsteka torskrygg istället för kolja. Funkar lika bra för att lyxa till det till vardags som att bjuda middagsgäster på.
Martin
2021-04-07