Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

27
1
Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Servera smörstekt koljafilé tillsammans med den krämiga tomatrisotton med vitt vin, soltorkade tomater, parmesan och citron. Koljan steks i smör på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta.

Skriv ut
Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Ingredienser

4 portioner

Tomatrisotto

2 msk
konc fiskfond
7 dl
vatten
1/2
gul lök
2 1/2 dl
risottoris t ex avorio
1 msk
tomatpuré
2 msk
olivolja
2 dl
vitt vin
2 dl
riven parmesanost
1 dl
strimlade torkade tomater
1/2 msk
finrivet citronskal
2 msk
plockad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk timjan motsvarar 1/2 tsk torkad)
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Kolja

ca 400 g
koljafilé
3/4 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
2 msk
smör

Till servering

rucola

För alla

Läs noga innehållet på fonden.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller byt ut smör mot olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentar

Martin

2021-04-07

Min absoluta favoriträtt! Brukar dock smörsteka torskrygg istället för kolja. Funkar lika bra för att lyxa till det till vardags som att bjuda middagsgäster på.

Näringsvärde per portion

Energi 2425 KJ / 580 kCal
Fett 20 g
Salt 9 g
Kolhydrater 53 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept