Kolja i äpple- och currycrème
Imponera på nära och kära med ugnsbakad kolja som smälter i munnen. Den här delikata fiskrätten förhöjs av en frisk sås på crème fraiche, lök, äpple och curry som är en perfekt kombination av syrlig och kryddig. Servera fisken med ris, currycrème och tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
400 g koljafilé
salt
peppar
1 rödlök
1 äpple
1 1/2 dl crème fraiche
1 tsk curry
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)
1/2 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2901 KJ / 693 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein45 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här blev fräscht och gott! Använde basmatiris. Cremen blev smakrik och kan nog må bra av att stå en stund före servering.
Charlotta
2024-11-28Inge vidare...
Christina
2016-10-30