Kolja i äpple- och currycrème

5
1
Kolja i äpple- och currycrème

Imponera på nära och kära med ugnsbakad kolja som smälter i munnen. Den här delikata fiskrätten förhöjs av en frisk sås på crème fraiche, lök, äpple och curry som är en perfekt kombination av syrlig och kryddig. Servera fisken med ris, currycrème och tomatsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Kolja i äpple- och currycrème

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
400 g
koljafilé
-
salt och peppar
1
rödlök
1
äpple
1 1/2 dl
crème fraiche
1 tsk
curry
1/2
ask persilja (à 20 g)
1/2
förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)
1/2
krispsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Christina

2016-10-30

Inge vidare...

Näringsvärde per portion

Energi 2901 KJ / 693 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept