Kolja i äpple- och currycrème

Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
2
Kolja i äpple- och currycrème

Imponera på nära och kära med ugnsbakad kolja som smälter i munnen. Den här delikata fiskrätten förhöjs av en frisk sås på crème fraiche, lök, äpple och curry som är en perfekt kombination av syrlig och kryddig. Servera fisken med ris, currycrème och tomatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Kolja i äpple- och currycrème

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
400 g koljafilé
salt
peppar
1 rödlök
1 äpple
1 1/2 dl crème fraiche
1 tsk curry
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)
1/2 krispsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Det här blev fräscht och gott! Använde basmatiris. Cremen blev smakrik och kan nog må bra av att stå en stund före servering.

Charlotta

2024-11-28

Inge vidare...

Christina

2016-10-30

Näringsvärde per portion

Energi2901 KJ / 693 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein45 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kolja med ägg och smält smör
Betyg 2.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med blomkål- och currysås
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad kolja med krämiga morötter
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga