Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dillpotatis med kolja

Klassisk och välsmakande fiskrätt med dillpotatis. Koka koljan i saltat vatten för bästa smak. Fiskrätten kompletteras fint med kokad blomkål på sidan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisar, skär dem i klyftor och koka dem mjuka.
  2. Skala och skiva lök, fräs löken i smör eller margarin, tillsätt matlagningsgrädde.
  3. Koka sakta i ca 5 minuter, smaksätt med vitpeppar och ev med salt. Red av såsen med majsstärkelse utrört med vatten. Lägg i potatisklyftorna och värm.
  4. Koka koljafilé eller annan valfri fisk i saltat vatten. Servera koljan med dillpotatis och kokt blomkål.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 medelstora potatisar
  • 1 lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • vitpeppar
  • salt
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 4 portionsbitar à 150 g koljafilé eller annan valfri fisk
  • salt till fiskvattnet, 1 1/2 msk salt/liter vatten
  • potatis
  • dill
  • blomkål
Lägg till i inköpslistan