Fish taco

13
2
Fish taco

Så smidigt och gott - fisktacos har aldrig varit enklare att laga! Krydda lax med fisktacokrydda och låt den laga sig själv i ugnen medan du hackar gurka, strimlar sallad och avokado eller svänger ihop en guacamole. Toppa med fräscha tillbehör och en färdig mango- och papayasalsa.

Fish taco

Ingredienser

4 portioner

Fisk

500 g lax utan skinn
1 msk smör eller olja
1 påse kryddmix till fish taco (à 25 g)

Tillbehör

1 paket tortillabröd original, small (à 8 st)
2 - 3 skivade avokador (eller se länk i steg 4)
1/2 finstrimlat isbergssalladshuvud
1/2 tärnad gurka
1 kruka färsk, hackad koriander
1 burk mango-papayasalsa (à 230 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och salsan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot olja.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Emma-maria

2021-10-26

Jag skulle hellre se receptet för beskrivningen till bilden

Redaktionen ICAse

2021-10-27

Hej Emma-Maria! Tack för din kommentar, bilden är på just detta recept. Jag vet inte riktigt vad du saknar men vi har uppdaterat texten något om det kan vara till hjälp. Hälsningar Ulrika

Simon

2018-08-15

Väldigt gott med koriandern i!

Näringsvärde per portion

Energi 3188 KJ / 761 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden