Fish taco

10
1
Fish taco

Så smidigt och gott - fisktacos har aldrig varit enklare att laga! Krydda lax med fisktacokrydda och låt den laga sig själv i ugnen medan du hackar gurka, strimlar sallad och avokado eller svänger ihop en guacamole. Toppa med fräscha tillbehör och en färdig mango- och papayasalsa.

Skriv ut
Fish taco

Ingredienser

4 portioner

Fisk

500 g
lax utan skinn
1 msk
smör eller olja
1
påse kryddmix till fish taco (à 25 g)

Tillbehör

1
paket tortillabröd original, small (à 8 st)
1/2
finstrimlat isbergssalladshuvud
1/2
tärnad gurka
1
kruka färsk, hackad koriander
2 - 3
avokado (skivad eller som guacamole (se länk under steg 4))
1
burk mango-papayasalsa (à 230 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och salsan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot olja.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Simon

2018-08-15

Väldigt gott med koriandern i!

Näringsvärde per portion

Energi 3188 KJ / 761 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept