Fish taco
Så smidigt och gott - fisktacos har aldrig varit enklare att laga! Krydda lax med fisktacokrydda och låt den laga sig själv i ugnen medan du hackar gurka, strimlar sallad och avokado eller svänger ihop en guacamole. Toppa med fräscha tillbehör och en färdig mango- och papayasalsa.
Ingredienser
4 portioner
Fisk
500 g lax utan skinn
1 msk smör eller olja
1 förp kryddmix till fish taco (à 25 g)
Tillbehör
1 förp tortillabröd original, small (à 8 st)
2 - 3 skivade avokador (eller se länk i steg 4)
1/2 finstrimlat isbergssalladshuvud
1/2 tärnad gurka
1 kruka färsk, hackad koriander
1 förp mango-papayasalsa (à 230 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3188 KJ / 761 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skall laxen vara fryst eller tinad? //Björn
Bernice
2023-08-19Hej Björn! Laxen ska vara tinad eller om du hellre vill använda färsk lax så går det lika bra. Lycka till och hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-21det va inte gott alls med den färdig köpta kryddan
Silvia
2023-04-12Jag skulle hellre se receptet för beskrivningen till bilden
Emma-maria
2021-10-26Hej Emma-Maria! Tack för din kommentar, bilden är på just detta recept. Jag vet inte riktigt vad du saknar men vi har uppdaterat texten något om det kan vara till hjälp. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-10-27