Enchiladas

Enchiladas är en texmexrätt som tillagas i ugn. Både smidigt och gott! Fyll tortillarullarna med köttfärsen, häll på tomatsås och strö över ost som gratineras i ugnen. Smarrigt med en fräsch sallad till, och en klick gräddfil förstås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014

Ingredienser
4 portioner
1 msk olja
500 g passerade tomater
1 förp kryddmix enchilada (à 28 g)
ca 500 g nötfärs eller blandfärs
salt
peppar
150 g riven ost
8 st mellanstora majstortillabröd
Till servering
1/2 isbergssallad
1 förp majskorn (à 150 g)
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3230 KJ / 771 kCal
Fett36 g
Salt4.7 g
Kolhydrater64 g
Protein47 g

Kommentarer
45 stAlldeles för mycket salt! Onödigt att salta köttfärsen, då enchilladakryddan innehåller salt. Annars gott och enkelt!
Marianne
Enkelt och gott
Erik
Bra att kommenterarna gjorde mig försiktig, håller med att det bör bara max 5 minuter... Annars ok rätt.
Fadi