Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Burritos

Förvandla vardagskvällen till en fest med härligt matiga burritos! Stora, mjuka tortillas fylls med saftigt nötkött, ris och grönsaker och toppas med tacosås och gräddfil. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kött och paprika.
  2. Stek köttet hastigt i olja på hög värme.
  3. Tillsätt strimlad paprika och kryddmix. Blanda väl.
  4. Till servering: Fördela sallad, avokado och ris på tortillabröden.
  5. Lägg på burritofyllningen och toppa med lite bönor. Avsluta med tacosås och gräddfil.
  6. Rulla ihop burriton, gärna i wrappapper, och dela med en vass kniv på mitten.
  7. Servera rätten ljummen.

För alla

Läs noga innehållet på kryddmixen och tacosåsen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ur gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötkött
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 påse kryddmix till burritos (à 28 g)
Till servering
  • 1 kruka grönsallad
  • 1 avokado delad i strimlor
  • 4 dl kokt ris
  • 1 paket tortillabröd original, large (à 6 st)
  • 1 burk sköljda och avrunna svarta bönor (à 400 g)
  • 1 burk mild tacosås (à 800 g)
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer