Paneng med röd curry är en av de mest välkända och älskade rätterna i det thailändska köket. Det är en krämig kycklinggryta med smak av galanga, kaffir lime och ingefära. Färgen är vackert röd! Servera tillsammans med vetenudlar eller ris och om du gillar hetta – addera chili efter tycke och smak.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, glasnudlar eller risnudlar.
Gör äggfri: välj ris, glasnudlar eller risnudlar.
Recept och bild från Santa Maria.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott recept! Ett tips är att steka grönsakerna så dom mjuknar innan man lägger ner dom i grytan. Detta för att få bort vätskan som sitter i grönsakerna, det gör grytan mindre vattnig!
Pontus
2021-12-16Jätte gott 😋😋
Omar
2021-09-06Jag tillsatte även salladslök och färsk lime. Det blev supergott!
Sara
2021-02-04