Paneng Red Curry
![Paneng Red Curry](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251750/cf_259/paneng_red_curry.jpg)
Paneng med röd curry är en av de mest välkända och älskade rätterna i det thailändska köket. Det är en krämig kycklinggryta med smak av galanga, kaffir lime och ingefära. Färgen är vackert röd! Servera tillsammans med nudlar och om du gillar hetta – addera chili efter tycke och smak.
![Paneng Red Curry](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251750/cf_259/paneng_red_curry.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 morot
10 sockerärtor
2 msk olja
1 påse Paneng Red Curry kryddmix (à 32 g)
1 förp kokosmjölk (à 250 ml)
1 dl vatten
1 dl salta jordnötter
1 lime
1 kruka thaibasilika eller koriander
4 port äggnudlar
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, glasnudlar eller risnudlar.
Gör äggfri: välj ris, glasnudlar eller risnudlar.
Gör så här
Tips
Variera grönsakerna efter säsong.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2854 KJ / 680 kCal
Fett32 g
Salt1.8 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Byter ut kycklingen mot blandfärs beroende på vad som finns hemma. Sockerärtorna byts ibland ut mot tunt strimlad vitkål. Mycket gott!
Jenny
2024-05-10Blev en ny favorit! Perfekt som kylskåpsrensare när det gäller grönsaker
Oscar
2024-03-22Gott och lagom starkt. Hittade ingen thaibasilika hos min lokala Ica så fick gå utan. Kommer helt klart göra om rätten igen ⭐
Linda
2024-03-19