Paneng Red Curry

51
2
Paneng Red Curry

Paneng med röd curry är en av de mest välkända och älskade rätterna i det thailändska köket. Det är en krämig kycklinggryta med smak av galanga, kaffir lime och ingefära. Färgen är vackert röd! Servera tillsammans med vetenudlar eller ris och om du gillar hetta – addera chili efter tycke och smak.

Skriv ut
Paneng Red Curry

Ingredienser

4 portioner
400 g
tunt skivad kycklingfilé
1
påse kryddmix (à 32 g, gärna Asian Spices Paneng Red Curry)
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
1
strimlad röd paprika
20 g
strimlade sockerärtor
1
strimlad morot

Till servering

4
port vetenudlar (eller ris)
1/2 dl
grovt hackade jordnötter
1
kvist thaibasilika

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, glasnudlar eller risnudlar.
Gör äggfri: välj ris, glasnudlar eller risnudlar.

Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Tips

Variera grönsakerna efter säsong.

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Omar

2021-09-06

Jätte gott 😋😋

Sara

2021-02-04

Jag tillsatte även salladslök och färsk lime. Det blev supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2902 KJ / 694 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept