Fisktacos på torsk med fänkålsslaw
Om du inte har provat tacos med torsk så är det dags nu! Servera i ett mjukt tortillabröd med en krämig fänkålsslaw och fräsch gurk- & dillpico som gör tacon komplett. Hoppas det smakar!
Ingredienser
4 portioner
Torsk
500 g torskrygg utan ben
1 påse Fish Taco kryddmix (à 25 g)
1 msk olja
Fänkålsslaw
1 fänkål
1 grönt äpple
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk citronjuice
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Gurk- och dillpico
1/2 gurka
1 grön paprika
2 msk dill
1 msk green jalapeño
1 msk citronjuice
1 msk olivolja
1 tsk salt
8 små tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2116 KJ / 505 kCal
Fett13 g
Salt4.86 g
Kolhydrater59 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt gott! ❤️👍🏻
Satu
2020-07-20Supergott
Pauline
2019-02-22