Fisktacos på torsk med fänkålsslaw

5
2
Fisktacos på torsk med fänkålsslaw

Om du inte har provat tacos med torsk så är det dags nu! Servera i ett mjukt tortillabröd med en krämig fänkålsslaw och fräsch gurk- & dillpico som gör tacon komplett. Hoppas det smakar!

Fisktacos på torsk med fänkålsslaw

Ingredienser

4 portioner

Torsk

500 g torskrygg utan ben
1 påse Fish Taco kryddmix (à 25 g)
1 msk olja

Fänkålsslaw

1 fänkål
1 grönt äpple
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk citronjuice
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Gurk- och dillpico

1/2 gurka
1 grön paprika
2 msk dill
1 msk green jalapeño
1 msk citronjuice
1 msk olivolja
1 tsk salt
8 små tortillabröd

För alla

Läs noga innehållet på kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Satu

2020-07-20

Otroligt gott! ❤️👍🏻

Pauline

2019-02-22

Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 2116 KJ / 505 kCal
Fett 13 g
Salt 4.86 g
Kolhydrater 59 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden