Fish cakes med glasnudelsallad
En smakrik och färgstark rätt som andas Asien! Fish cakes eller fiskkakor med smak av röd curry, citrongräs och koriander serveras med en glasnudelsallad med grönsaker och en dressing som får smaklökarna att jubla.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g färsk vit fiskfilé utan skinn (t ex sej)
2 limeblad
1/2 citrongrässtjälk
1 1/2 msk röd currypasta
1 tsk salt
1 dl hackad koriander
2 finskurna salladslökar
2 msk neutral olja (till stekning)
Glasnudelsallad
100 g glasnudlar
1 vitlöksklyfta
1 röd peppar (chili)
1 tsk sesamolja
2 msk rapsolja
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk honung
2 msk asiatisk fisksås
2 msk finriven ingefära
ca 1 l strimlade grönsaker (t ex savoykål, morötter, zucchini och paprika)
3 finskurna salladslökar
1 dl plockad koriander
Till servering
chilimajonnäs
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1811 KJ / 432 kCal
Fett19 g
Salt4 g
Kolhydrater33 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi återkommer till detta recept ofta! Så gott och smidigt.
Malin
2022-01-13Fish cakes väldigt dåliga men salladen var supergott.
Nalleli
2022-01-03Fishcakes'en blev vääääldigt salta. Ska det verkligen vara 1 tsk i?
Britt-marie
2021-10-18