Fish cakes med glasnudelsallad

22
5 Klimatsmart
Fish cakes med glasnudelsallad

En smakrik och färgstark rätt som andas Asien! Fish cakes eller fiskkakor med smak av röd curry, citrongräs och koriander serveras med en glasnudelsallad med grönsaker och en dressing som får smaklökarna att jubla.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Fish cakes med glasnudelsallad

Ingredienser

4 portioner
600 g färsk vit fiskfilé utan skinn (t ex sej)
2 limeblad
1/2 citrongrässtjälk
1 1/2 msk röd currypasta
1 tsk salt
1 dl hackad koriander
2 finskurna salladslökar
2 msk neutral olja (till stekning)

Glasnudelsallad

100 g glasnudlar
1 vitlöksklyfta
1 röd peppar (chili)
1 tsk sesamolja
2 msk rapsolja
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk honung
2 msk asiatisk fisksås
2 msk finriven ingefära
ca 1 l strimlade grönsaker (t ex savoykål, morötter, zucchini och paprika)
3 finskurna salladslökar
1 dl plockad koriander

Till servering

chilimajonnäs
limeklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i currypastan och majonnäsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Använd de grönsaker du har hemma, som isbergssallad, gurka, vitkål eller rättika.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Malin

2022-01-13

Vi återkommer till detta recept ofta! Så gott och smidigt.

Nalleli

2022-01-03

Fish cakes väldigt dåliga men salladen var supergott.

Britt-marie

2021-10-18

Fishcakes'en blev vääääldigt salta. Ska det verkligen vara 1 tsk i?

Näringsvärde per portion

Energi 1811 KJ / 432 kCal
Fett 19 g
Salt 4 g
Kolhydrater 33 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden