Lax med sesamcrust och asiatiska glasnudlar
Bjud den du tycker om på en asieninspirerad måltid. Denna rätt är ett spektra av smaker och texturer som kommer få vem som helst på fall. Hemligheten bakom fräschören ligger i den lätta men ändå smakrika dressingen och att inte tillaga grönsakerna.
Ingredienser
4 portioner
150 g glasnudlar
600 g laxfilé
1/2 dl sesamfrön
salt
6 salladslökar
1/2 kruka koriander
2 msk rapsolja
2 msk teriyakisås
2 msk oystersås
saft från 1 lime
1 msk skalad och riven ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2198 KJ / 524 kCal
Fett28 g
Salt2.9 g
Kolhydrater38 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nja. Lite smaklöst tyckte vi här hemma… kanske lite chili flakes i dressingen om jag gör det igen. Och låta laxen ligga i marinaden ett par timmar!
Carola
2023-09-17Det var ganska trist
Viktoria
2023-06-11Wow jättegott! Smaker komplettera varandra på ett bra sätt, vad spännande överraskning!
Ewelina
2023-03-03