Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med sesamcrust och asiatiska glasnudlar

Bjud den du tycker om på en asieninspirerad måltid. Denna rätt är ett spektra av smaker och texturer som kommer få vem som helst på fall. Hemligheten bakom fräschören ligger i den lätta men ändå smakrika dressingen och att inte tillaga grönsakerna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en kastrull med saltat vatten till nudlarna.
  2. Skär laxen i stora kuber och vänd runt i sesamfrön och en nypa salt på ett fat så att de täcker fisken.
  3. Skiva salladslökarna tunt. Plocka korianderbladen.
  4. Hetta upp en panna med rapsolja på hög värme och stek laxen på varje sida tills en yta formas.
  5. Rör ihop teriyakisås, oystersås, limesaft, ingefära, hälften av korianderbladen och - salladslöken i en skål till en dressing. Smaka av med salt. Koka nudlarna i vattnet enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Låt nudlarna rinna av och rör ner dressingen.
  7. Servera nudlarna med laxen och garnera med resten av salladslöken och koriandern.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g glasnudlar
  • 600 g laxfilé
  • 1/2 dl sesamfrön
  • salt
  • 6 salladslökar
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 msk oystersås
  • saft från 1 lime
  • 1 msk skalad och riven ingefära
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2198 kJ / 524 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept