UNDER 30 MIN | Medel

Vegetarisk poké bowl med bönbollar och snabbpicklad rödlök

En snabblagad vegetarisk poké bowl med asiatiska smaker. Med glasnudlar, bönbollar och snabbpicklad rödlök går det undan i köket och du har middagen klar på nolltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken. Koka upp ättika, socker och vatten. Dra av från värmen och lägg i löken. Tillsätt gärna lite färsk skivad ingefära för extra smak. Låt löken svalna i lagen.
  2. Topping: Skiva sugarsnaps, salladslök och ev chili. Klyfta limen.
  3. Tillaga de asiatiska bönbollarna enligt anvisning på förpackningen. 
  4. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Lägg glasnudlar och bönbollar i portionsskålar eller djupa tallrikar. Toppa med sugarsnaps, picklad rödlök, chili och salladslök.
  6. Till servering: Servera med chilimajonnäs, koriander, limeklyftor och toppa med svarta och vita sesamfrön.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chilimajonnäsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vegansk chilimajonnäs mot glutenfri chilimajonnäs.

Recept och bild i samarbete med GoGreen.

Ingredienser

Portioner: 4
Snabbpicklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • ev färsk ingefära
Topping
  • 1 förp sugarsnaps (à 150 g)
  • 1/2 knippe salladslök (à 125 g)
  • ev 1 röd peppar (chili)
  • 1 lime
  • 1 förp frysta asiatiska vegetariska bollar (gärna bönbollar) à 300 g
  • 4 port glasnudlar
Till servering
  • 1 burk vegansk chilimajonnäs (à 200 g)
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk svarta och vita sesamfrön