Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong
Asieninspirerad varm grönsaksrätt med mycket av det goda. I mustig citrongräsbuljong gömmer sig matiga nudlar, morötter, purjolök, svamp, pak choi, sojabönor och blomkålsris. Kokt ägg, räkor och grovskuren koriander är gott till.
Ingredienser
4 portioner
3 citrongräs
1 1/2 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning och vatten eller fond)
1/2 dl japansk soja
1 tsk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
4 limeblad
1 liten purjolök
2 morötter
8 champinjoner eller shiitakesvampar
250 g pak choi
4 ägg
4 port glasnudlar
250 g sojabönor
250 g blomkålsris
1 lime
Till servering
skalade räkor
grovskuren koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1951 KJ / 466 kCal
Fett13 g
Salt4.52 g
Kolhydrater64 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer