Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong

Asieninspirerad varm grönsaksrätt med mycket av det goda. I mustig citrongräsbuljong gömmer sig matiga nudlar, morötter, purjolök, svamp, pak choi, sojabönor och blomkålsris. Kokt ägg, räkor och grovskuren koriander är gott till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa rötterna på citrongräset med baksidan av en kniv. Knyt en knut på varje grässtrå så de blir runda.
  2. Koka upp buljongen med citrongräs, soja, sesamolja, chiliflakes och limeblad i en stor kastrull.
  3. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna tunt på snedden. Skiva champinjonerna eller dela shiitaken. Skär pak choi i klyftor.
  4. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka dem 7 minuter. Skölj äggen kalla, skala och dela dem.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och spola dem kalla.
  6. Tillsätt purjolök, morötter och svamp i buljongen och koka upp. Lägg sedan i pak choi, sojabönor och blomkålsris och koka upp.
  7. Smaka av buljongen med limesaft.
  8. Till servering: Fördela nudlar och ägghalvor i förvärmda djupa tallrikar. Häll över buljongen och grönsakerna. Toppa eventuellt med räkor. Strö gärna över grovskuren koriander.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 citrongräs
  • 1 1/2 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning och vatten eller fond)
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 4 limeblad
  • 1 liten purjolök
  • 2 morötter
  • 8 champinjoner eller shiitakesvampar
  • 250 g pak choi
  • 4 ägg
  • 4 port glasnudlar
  • 250 g sojabönor
  • 250 g blomkålsris
  • 1 lime
Till servering
  • skalade räkor
  • grovskuren koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1951 kJ / 466 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept