Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong

30
0
Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong

Asieninspirerad varm grönsaksrätt med mycket av det goda. I mustig citrongräsbuljong gömmer sig matiga nudlar, morötter, purjolök, svamp, pak choi, sojabönor och blomkålsris. Kokt ägg, räkor och grovskuren koriander är gott till.

Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong

Ingredienser

4 portioner
3 citrongräs
1 1/2 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning och vatten eller fond)
1/2 dl japansk soja
1 tsk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
4 limeblad
1 liten purjolök
2 morötter
8 champinjoner eller shiitakesvampar
250 g pak choi
4 ägg
4 port glasnudlar
250 g sojabönor
250 g blomkålsris
1 lime

Till servering

skalade räkor
grovskuren koriander

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1951 KJ / 466 kCal
Fett 13 g
Salt 452 g
Kolhydrater 64 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden