Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong

30
0 Klimatsmart
Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong

Asieninspirerad varm grönsaksrätt med mycket av det goda. I mustig citrongräsbuljong gömmer sig matiga nudlar, morötter, purjolök, svamp, pak choi, sojabönor och blomkålsris. Kokt ägg, räkor och grovskuren koriander är gott till.

Skriv ut
Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong

Ingredienser

4 portioner
3
citrongräs
1 1/2 l
höns- eller grönsaksbuljong (tärning och vatten eller fond)
1/2 dl
japansk soja
1 tsk
sesamolja
1/2 tsk
chiliflakes
4
limeblad
1
liten purjolök
2
morötter
8
champinjoner eller shiitakesvampar
250 g
pak choi
4
ägg
4
port glasnudlar
250 g
sojabönor
250 g
blomkålsris
1
lime

Till servering

skalade räkor
grovskuren koriander

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1951 KJ / 466 kCal
Fett 13 g
Salt 4.52 g
Kolhydrater 64 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept