Nudlar, svamp, sojabönor och ägg i citrongräsbuljong

Asieninspirerad varm grönsaksrätt med mycket av det goda. I mustig citrongräsbuljong gömmer sig matiga nudlar, morötter, purjolök, svamp, pak choi, sojabönor och blomkålsris. Kokt ägg, räkor och grovskuren koriander är gott till.

Ingredienser
4 portioner
3 citrongräs
1 1/2 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning och vatten eller fond)
1/2 dl japansk soja
1 tsk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
4 limeblad
1 liten purjolök
2 morötter
8 champinjoner eller shiitakesvampar
250 g pak choi
4 ägg
4 port glasnudlar
250 g sojabönor
250 g blomkålsris
1 lime
Till servering
skalade räkor
grovskuren koriander
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1951 KJ / 466 kCal
Fett13 g
Salt4.52 g
Kolhydrater64 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer