Fiskgryta med torsk och citrongräs

3
3
Fiskgryta med torsk och citrongräs

En värmande fiskgryta passar väl alldeles utmärkt så här mitt i januari. Denna är smaksatt med det goda från Asien, i form av curry, kokosmjölk och citrongräs. Toppas såklart med färsk koriander.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023

Fiskgryta med torsk och citrongräs

Ingredienser

4 portioner
1 röd peppar
1 rödlök
1/2 msk olja
1 msk curry
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 citrongrässtjälkar
300 g torskrygg

Zucchini

1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
250 g sojabönor
salt
peppar
4 port glasnudlar
1 förp färsk koriander (à 20 g)

För alla 

Kontrollera noga innehållet i buljongen.  
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Maria

2023-01-21

Okej men inte mer. Fisken blev god men allt blev gröngrått (inklusive fisken) och kalla glasnudlar är ju lite speciellt. Vitlökszuccinin var trevlig till.

Monica

2023-01-15

Goda smaker som passade oss.

Malin

2023-01-14

Fantastiskt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2531 KJ / 607 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden