Fiskgryta med torsk och citrongräs
En värmande fiskgryta passar väl alldeles utmärkt så här mitt i januari. Denna är smaksatt med det goda från Asien, i form av curry, kokosmjölk och citrongräs. Toppas såklart med färsk koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023
Ingredienser
4 portioner
1 röd peppar
1 rödlök
1/2 msk olja
1 msk curry
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 citrongrässtjälkar
300 g torskrygg
Zucchini
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
250 g sojabönor
salt
peppar
4 port glasnudlar
1 förp färsk koriander (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2531 KJ / 607 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var ganska gott. Tyckte mest om zucchinin.
Mitra
2023-02-08Okej men inte mer. Fisken blev god men allt blev gröngrått (inklusive fisken) och kalla glasnudlar är ju lite speciellt. Vitlökszuccinin var trevlig till.
Maria
2023-01-21Goda smaker som passade oss.
Monica
2023-01-15