Finsk korvsoppa

Värmande korvsoppa med mjuka rotfrukter, hela familjens favorit! Lagerblad och kryddpepparkorn ger klassiska smaker till soppan. En mumsig senapsyoghurt är det perfekta tillbehöret till korvsoppan!

Ingredienser
4 portioner
4 potatisar (4 potatisar motsvarar ca 350 g)
200 g kålrot
3 morötter (à ca 100 g)
1 liten purjolök (à ca 200 g)
400 g falukorv eller kycklingstekkorv
15 dl vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
salt
2 msk fryst hackad persilja
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1698 KJ / 407 kCal
Fett24 g
Salt6 g
Kolhydrater30 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
51 st1-2 köttbuljongtärningar också ger mer fyllighet
Lennart
Minska ngt på vattenmängden
Lennart
Stek till korven litegrann innan, ger en godare smak.👍
Jari
Enkelt och riktigt gott!
Debbie
Min morfar gjorde denna ❤
Madelene
Gott, magert och nyttigt
Eva
Väldigt gott! Nästa gång så tar vi dock mindre vatten.
Alva
Barndomsminnen!!!
Sinikka
Det var gott med finsk korv
Leif
Smakar som korvsoppan min mamma gjorde när jag var barn. Jag använde Kronfågel Äkta Alspånsrökt Kycklingmiddagskorv då min man inte äter griskött. Smakar likadant kanske till och med godare. Blandade creme fraiche med dijonsenap och serverade till soppan. Mums!
Pernilla