Rotfruktslåda

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
1
Rotfruktslåda

En len rotfruktslåda som du gör på kokta morötter och kålrot. Pressa ner rotfrukterna i en blandning av ägg, mjölk, mannagryn, sirap, ingefära och salt och rör om före allt hälls i en ugnsform. Grädda den goda lådan i ugn och servera på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Rotfruktslåda

Ingredienser

6 portioner
1   kålrot
3   morötter
1 l  vatten
1 tsk  salt till kokvattnet
2   ägg
5 dl  mjölk
1 dl  mannagryn
1/2 dl  ljus sirap
3/4 tsk  malen ingefära
1/2 tsk  salt till rotfruktsmeten

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett till formen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och mjölkfritt matfett till formen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Bra

Bertil

2015-12-10

Testa liknande recept

Finsk kålrotslåda
Betyg 4.3 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
Betyg 3.5 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga