Rotfruktslåda
![Rotfruktslåda](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29659/cf_259/rotfruktslada.jpg)
En len rotfruktslåda som du gör på kokta morötter och kålrot. Pressa ner rotfrukterna i en blandning av ägg, mjölk, mannagryn, sirap, ingefära och salt och rör om före allt hälls i en ugnsform. Grädda den goda lådan i ugn och servera på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
![Rotfruktslåda](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29659/cf_259/rotfruktslada.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 kålrot
3 morötter
1 l vatten
1 tsk salt till kokvattnet
2 ägg
5 dl mjölk
1 dl mannagryn
1/2 dl ljus sirap
3/4 tsk malen ingefära
1/2 tsk salt till rotfruktsmeten
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett till formen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och mjölkfritt matfett till formen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Bra
Bertil
2015-12-10