Rotfruktslåda | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rotfruktslåda

En len rotfruktslåda som du gör på kokta morötter och kålrot. Pressa ner rotfrukterna i en blandning av ägg, mjölk, mannagryn, sirap, ingefära och salt och rör om före allt hälls i en ugnsform. Grädda den goda lådan i ugn och servera på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skär kålroten och morötterna i mindre bitar. Koka dem riktigt mjuka vatten och salt. Häll av och pressa morot och kålrot genom en potatispress ner i en bunke.
  3. Tillsätt ägg, mjölk, mannagryn, sirap, ingefära och salt. Vispa till en slät smet.
  4. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 25 x 20 cm (för 6 bufféportioner). Ställ in i ugnen ca 1 timme.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett till formen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och mjölkfritt matfett till formen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kålrot
  • 3 morötter
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt till kokvattnet
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl mannagryn
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 3/4 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt till rotfruktsmeten
Lägg till i inköpslistan