Rotfruktslåda

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
1
Rotfruktslåda

En len rotfruktslåda som du gör på kokta morötter och kålrot. Pressa ner rotfrukterna i en blandning av ägg, mjölk, mannagryn, sirap, ingefära och salt och rör om före allt hälls i en ugnsform. Grädda den goda lådan i ugn och servera på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Rotfruktslåda

Ingredienser

6 portioner
1 kålrot
3 morötter
1 l vatten
1 tsk salt till kokvattnet
2 ägg
5 dl mjölk
1 dl mannagryn
1/2 dl ljus sirap
3/4 tsk malen ingefära
1/2 tsk salt till rotfruktsmeten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Bra

Bertil

2015-12-10

Testa liknande recept

Finsk kålrotslåda
Betyg 4.3 av 5.
141 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ålandspannkaka
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koka fläsklägg med ben
Betyg 3.5 av 5.
270 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt kålrot med bacon och kapris
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärspicklad kålrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga