UNDER 30 MIN | Medel

Fettuccine med het baconsås

En pastasås kan verkligen förhöjas med lite hetta, vilket den röda pepparn står för ikväll. Ihop med den krämiga såsen och det salta baconet blir middagen en svårslagen favorit. Bryt av med färsk basilika, och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan och haricots vertsen.
  2. Häll av majsen. Skiva chilin fint. Hacka basilikan. Strimla baconet.
  3. Fräs baconet i oljan i en stekpanna. Rör i majs, chili och crème fraiche i pannan och låt sjuda i 2 minuter.
  4. Ansa haricots vertsen. Koka pastan och haricots vertsen i 3 minuter.
  5. Vänd ner basilikan i stekpannan och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pastan och haricots vertsen med baconsåsen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 150 g majskorn
  • 1 röd chili
  • 1/2 förp basilika (à 30 g)
  • 120 g bacon
  • 1/2 msk olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 75 g färska haricots verts
  • 2 port färsk fettuccine
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3302 kJ / 790 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept