Fettuccine med het baconsås
En pastasås kan verkligen förhöjas med lite hetta, vilket den röda pepparn står för ikväll. Ihop med den krämiga såsen och det salta baconet blir middagen en svårslagen favorit. Bryt av med färsk basilika, och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019
Ingredienser
2 portioner
150 g majskorn
1 röd chili
1/2 förp basilika (à 30 g)
120 g bacon
1/2 msk olja
2 dl crème fraiche
75 g färska haricots verts (bönor)
2 port färsk fettuccine
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3302 KJ / 790 kCal
Fett60 g
Salt4 g
Kolhydrater41 g
Protein19 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det var väldigt gott men "Fräs baconet i oljan" är kanske lite väl mycket överdrivet med fett :)
Marta
2019-12-16