Chiligrillade köttspett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chiligrillade köttspett

För dig som gillar att grilla kött så är det här ett superrecept. Testa att laga till köttspett och pensla dem med en marinad av chilisås, olja, soja och chilipulver. Servera de grillade spetten tillsammans med en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär nötköttet i ca 2 x 2 cm stora kuber. Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Halvera baconskivorna och linda dem runt fläskfilèskivorna. Skär korven i tunna skivor på snedden. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skölj, kärna ur och skär chillin i strimlor.
  2. Trä upp de båda köttsorterna, korv, lök, och chilli växelvis på 4 långa grillspett (för 4 port).
  3. Blanda chilisås, olja, soja och chilipulver i en form. Lägg grillspetten och vänd runt så att marinaden täcker hela spetten. Låt marinera i ca 15 min i rumstempratur eller 2-3 tim i kylskåpet.
  4. Låt spetten rinna av något innan de läggs på grillen och grillas på utegrill eller i ugn ca 4 min per sida.
  5. Strö gourmetsalt över de nygrillade spetten och servera med Mustig bbq-sås med bönor samt sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g utskuren biff eller rostbiff i bit
  • 200 g fläskfilé
  • 6 skivor bacon
  • 1 chorizokorv
  • 1 rödlök
  • 1 mild grön chili tex poblano
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 1/2 tsk gourmetsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 560 kCal
Fett: 29 g
Läs mer om näringsvärden