Fetaostgratinerad zucchini med kikärtor och citronyoghurt
Att laga mat i långpanna är både enkelt och roligt. Zucchini har ett lågt energivärde men desto mer smak när den får tillagas i ugn. Tillsammans med smulad fetaost, kikärter och knapriga solroskärnor blir detta en måltid som mättar både magen och ögat. Serveras med bulgur och citronyoghurt.
Ingredienser
4 portioner
2 zucchinis (à ca 370 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 tsk chiliflakes
150 g fetaost
380 g kokta kikärtor
1/2 dl solrosfrön
4 port bulgur (gärna fullkorn)
1 citron
2 dl matyoghurt
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2019 KJ / 203 kCal
Fett25 g
Salt2.9 g
Kolhydrater46 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag brukar mosa kikärtorna med fingrarna och sedan lägga över lite smör och kryddor (kanske även vitlök, inte testat) och gratinera ganska länge tillsammans med zucchinin. Då blir dom krispiga och goda. Gillade förslaget med att ringla honung över. Ska testa det.
Elin
2022-11-11Så gott! Följde några tips som vitlök i såsen, krydda och salta kikärtorna, grönsaksfond i bulgurgrynen. Toppen, tack för alla tips. Det här kommer jag att laga igen … och igen …
Anna
2022-08-29Väldigt gott, fräscht! Hade ingen bulgur hemma, tog quinoa. Funkade utmärkt.
Nicolina
2022-08-24