Allt på en plåt med kyckling och sötpotatis
Enkelt och smidigt lagas den ingefärskryddade kycklingen och chilikryddade sötpotatisen på samma plåt i ugnen. Servera ugnskycklingen med krämig crème fraiche och krispig sallad.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 förp kycklingben (à 1 kg)
Sötpotatis
800 g sötpotatis
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm chiliflakes
2 dl crème fraiche
2 krm chiliflakes
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3994 KJ / 955 kCal
Fett64 g
Salt1.4 g
Kolhydrater39 g
Protein53 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt. Jag gjorde med kycklingfilé som jag skar i fjärdedelsbitar. Hade 200 grader i varmluftsugn ca 25 min och det blev perfekt!
Christina
2024-02-26Låter jättegott! Kan man använda kycklingfiléer istället för kycklingben?
Maria
2023-01-30Hej Maria! Det funkar lika bra med kycklingfiléer men tänk på att tiden i ugnen kan behöva justeras. Vi har inte provlagat med kycklingfiléer och kan därför inte säga hur lång tid det tar så du får helt enkelt kontrollera innertemperaturen på kycklingen lite då och då. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-31