Brytbröd med havre och råg
Sätt degen till det här smakfulla, kalljästa brytbrödet på kvällen. Grädda på morgonen dagen efter och känn lyxen av nybakat till frukost. Linfrön och solrosfrön i brödet ger extra karaktär och gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
1 långpannebröd
1/2 paket jäst (à 25 g)
7 1/2 dl kallt vatten
3 tsk salt
2 msk olivolja
1/2 dl hela linfrön
1 dl havregryn
6 dl rågsikt
8 dl vetemjöl special
1 1/2 dl solrosfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska brödet bearbetas i hushållsassistenten i ca 10 minuter eller snabbt blandas för hand ?
Lena
2023-11-08Så enkelt och gott bröd! Efter tips från andra som kommenterat så tog jag 2 tsk salt istället för 3 tsk och det blev bra. Detta kommer att göras igen!
Lotten
2023-09-18Hej! Kan detta stå i kylen och jäsa från lunchtid dagen innan det ska gräddas morgonen efter eller blir det för lång tid?
Ulrica
2023-09-05Hej Ulrica! Vi har inte testat jäsa den så länge, risken finns att det blir överjäst. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-05