Brytbröd med havre och råg

Betyg 4 av 5.
130 personer har röstat
31
Brytbröd med havre och råg

Sätt degen till det här smakfulla, kalljästa brytbrödet på kvällen. Grädda på morgonen dagen efter och känn lyxen av nybakat till frukost. Linfrön och solrosfrön i brödet ger extra karaktär och gott crunch.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Brytbröd med havre och råg

Ingredienser

Ger 1 långpannebröd
1/2   paket jäst (à 25 g)
7 1/2 dl  kallt vatten
3 tsk  salt
2 msk  olivolja
1/2 dl  hela linfrön
1 dl  havregryn
6 dl  rågsikt
8 dl  vetemjöl special
1 1/2 dl  solrosfrön

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
130 personer har röstat

Kommentarer

Vad är måttet på långpannan? Min får inte plats i kylen!

Roxana

2023-02-18

Brödet blev jättesalt och det är inte konstigt då det enligt receptet ska vara 3 tsk salt. Nästa gång kommer jag minska salt mängden till hälften. I övrigt jättegott bröd och lättbakat.

Erika

2023-01-07

Jag köper sällan Vetemjöl Special, hur ska jag göra annorlunda om jag har vanligt vetemjöl?

Julie

2022-09-17

Hej Julie! Det går bra att baka detta bröd med vanligt vetemjöl om du inte har vetemjöl special. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-09-19

Testa liknande recept

Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
230 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sirapslimpa
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gotlandslimpa
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötsbröd
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga