Sätt degen till det här smakfulla, kalljästa brytbrödet på kvällen. Grädda på morgonen dagen efter och känn lyxen av nybakat till frukost. Linfrön och solrosfrön i brödet ger extra karaktär och gott crunch.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2014
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Kommentarer
Jan-olof
2022-04-09Jag vet inte hur detta forum funkar men antar att det kommer någon form av svar om man skriver något. Som bak-amatör så vet jag att de flesta recept har en halv liter degvätska till 1bit jäst (50gram). I detta recept är det 7,5dl till 25gram jäst. Havregrynen förklarar ju en del men fortfarande bara halva jästmängden. Lite nyfiken på varför det räcker med denna jästmängd!? Sedan undrar jag om det funkar lika bra med varmluftsugn?
Linnea
2022-01-27Så enkelt bröd att baka. Hade tyvärr inga solrosfrön hemma så jag blandade sesam och vallmofrö ovanpå istället. Bytte även ut ca 2dl av vetemjölet mot grahamsmjöl. Var gott att rosta också.
Cecilia
2021-09-08Supersnabbt och supergott bröd. Har ersatt en del rågsikt med rågkross och en del av vetemjölet med grahamsmjöl. Alla kombinationer blir jättebra.