Brytbröd med havre och råg

Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat
35
Brytbröd med havre och råg

Sätt degen till det här smakfulla, kalljästa brytbrödet på kvällen. Grädda på morgonen dagen efter och känn lyxen av nybakat till frukost. Linfrön och solrosfrön i brödet ger extra karaktär och gott crunch.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Brytbröd med havre och råg

Ingredienser

1 långpannebröd
1/2 paket jäst (à 25 g)
7 1/2 dl kallt vatten
3 tsk salt
2 msk olivolja
1/2 dl hela linfrön
1 dl havregryn
6 dl rågsikt
8 dl vetemjöl special
1 1/2 dl solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat

Kommentarer

Ska brödet bearbetas i hushållsassistenten i ca 10 minuter eller snabbt blandas för hand ?

Lena

2023-11-08

Så enkelt och gott bröd! Efter tips från andra som kommenterat så tog jag 2 tsk salt istället för 3 tsk och det blev bra. Detta kommer att göras igen!

Lotten

2023-09-18

Hej! Kan detta stå i kylen och jäsa från lunchtid dagen innan det ska gräddas morgonen efter eller blir det för lång tid?

Ulrica

2023-09-05

Hej Ulrica! Vi har inte testat jäsa den så länge, risken finns att det blir överjäst. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-05

Testa liknande recept

Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
237 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sirapslimpa
Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gotlandslimpa
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötsbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga