Brytbröd med havre och råg

103
23
Brytbröd med havre och råg

Sätt degen till det här smakfulla, kalljästa brytbrödet på kvällen. Grädda på morgonen dagen efter och känn lyxen av nybakat till frukost. Linfrön och solrosfrön i brödet ger extra karaktär och gott crunch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Brytbröd med havre och råg

Ingredienser

Ger 1 långpannebröd
1/2
paket jäst (à 25 g)
7 1/2 dl
kallt vatten
3 tsk
salt
2 msk
olivolja
1/2 dl
hela linfrön
1 dl
havregryn
6 dl
rågsikt
8 dl
vetemjöl special
1 1/2 dl
solrosfrön

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentarer

Helene

2021-03-03

Enkelt gott bröd som även den som är ovan bakning kan klara av.

Lena

2021-02-10

Absolut värt besväret! Saftigt, fluffigt och knaprig yta. Det går snabbt att komma upp ur sängen:)

Pia

2021-01-09

Jag supergillar detta recept! I och med att det är så enkelt - obagaraktig som jag är. Bakar det ofta sedan ett år tillbaks och förutom knäckebröd är detta bröd numera i princip det enda bröd jag äter. Fick kännedom om receptet genom min syster, så stort tack till henne! Har experimenterat med innehållet, med olika resultat. Numera blir det lite mer havregryn och mindre av vetemjölet som kompensation samt vanliga solrosfrön in i smeten. Annars är det gott med rostade frön också!

Testa liknande recept