Halstrad tonfisk med salsa romesco | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Halstrad tonfisk med salsa romesco

Halstrad tonfisk med salsa romesco är ett inbjudande och färggrant recept som bjuder upp till smakfest! Grilla eller stek tonfisken och servera tillsammans med den smakrika paprikasåsen, ugnsrostade potatishalvor, tomater samt grönskande mâchesallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Potatis: Dela potatisen på längden och blanda den med oljan, krydda med salt och peppar. Lägg potatisen och tomaterna på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Romesco: Låt paprikan rinna av. Dela och kärna ur chilin. Pressa vitlöken. Blanda det med resten av ingredienserna och mixa. Smaka av med salt.
  5. Tonfisk: Grilla eller stek tonfisken ca 1/2 minut på varje sida, krydda med salt och peppar.
  6. Servera den ljumma tonfisken med potatis, tomater, romesco och mâchesallad.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp fryst vit tonfisk (à 280 g)
  • salt och peppar
Potatis
  • 900 g potatis
  • 2 tsk olja
  • 400 g tomater
Romesco
  • 680 g grillad paprika
  • 1 röd peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl solrosfrö
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 skiva baguette
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2636 kJ / 631 kCal