Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fetaostfylld kyckling med tomat- och olivsås

Möra kycklingfiléer fyllda med fetaost och pinjenötter serveras här med tomat- och olivsås. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och lägg i fyllningen. Ringla sedan över honung innan de tillagas i ugnen. Servera sedan med tomatsås, ris och en fräsch krispsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär ett snitt i varje kycklingbröst och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär osten i skivor. Fördela ost och pinjenötter i snitten på varje kycklingfilé. Ringla över honungen och sätt in formen mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 72°C, ca 20 minuter.
  5. Värm såsen i en kastrull.
  6. Skär salladen i bitar.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Tips

Krydda gärna kycklingen med lite rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 2 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 50 g fetaost
  • 70 g pinjenötter
  • 1/2 msk flytande honung
  • 390 g pastasås tomat & oliver
  • 1/2 krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3244 kJ / 775 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer