Fetaostfylld kyckling med tomat- och olivsås
Möra kycklingfiléer fyllda med fetaost och pinjenötter serveras här med tomat- och olivsås. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och lägg i fyllningen. Ringla sedan över honung innan de tillagas i ugnen. Servera sedan med tomatsås, ris och en fräsch krispsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
2 kycklingfiléer
salt
peppar
50 g fetaost
70 g pinjenötter
1/2 msk flytande honung
390 g pastasås tomat & oliver
1/2 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3244 KJ / 775 kCal
Fett35 g
Salt4.89 g
Kolhydrater65 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott, kombinationen fetaost och honung.
Barbara
2018-04-07