Fetaostfylld kyckling med tomat- och olivsås

2
1
Fetaostfylld kyckling med tomat- och olivsås

Möra kycklingfiléer fyllda med fetaost och pinjenötter serveras här med tomat- och olivsås. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och lägg i fyllningen. Ringla sedan över honung innan de tillagas i ugnen. Servera sedan med tomatsås, ris och en fräsch krispsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Fetaostfylld kyckling med tomat- och olivsås

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
2
kycklingfiléer
-
salt
-
peppar
50 g
fetaost
70 g
pinjenötter
1/2 msk
flytande honung
390 g
pastasås tomat & oliver
1/2
krispsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Gör så här

Tips

Krydda gärna kycklingen med lite rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Barbara

2018-04-07

Mycket gott, kombinationen fetaost och honung.

Näringsvärde per portion

Energi 3244 KJ / 775 kCal
Fett 35 g
Salt 4.89 g
Kolhydrater 65 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept