Korianderfyllda kycklingfilérullar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korianderfyllda kycklingfilérullar

En lyxig variant av kyckling. Du fyller rullarna av kycklingfilé med en härlig pesto av koriander, riven ost, pinjenötter och vitlök och lindar sedan bacon runt kycklingrullarna. Grilla kycklingen och servera sedan tillsammans med potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett djupt snitt längst med varje kycklingfilé och fläk upp dem till tunna plattor. Bulta på kycklingen med knuten näve så att de blir ca dubbelt så stora. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  2. Mixa koriandern med ost, pinjenötter, skalad vitlöksklyfta, olja och salt med mixerstav eller i en liten matberedare. Ta undan ca hälften av korianderpeston till servering. Bred resten av peston på kycklingfiléplattorna. Rulla ihop dem.
  3. Linda baconskivor runt kycklingfilérullarna och fäst ihop med små trästickor. Grilla kycklingfilérullarna runt ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Servera kycklingfilérullarna med resterande pesto, bakad potatis och tomatsallad

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 knippa koriander
  • 1 1/2 dl riven ost tex cheddar
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 paket bacon (à 140 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info