Fetaost- och laxpasta

Betyg 4.3 av 5.
62 personer har röstat
5
Fetaost- och laxpasta

Fetaost- och laxpasta är en riktigt krämig och god pasta som får smak av ugnsbakade tomater, fetaost och vitlök. Bryt laxbitarna över pastan och såsen vid servering och toppa laxpastan med färsk basilika.

Fetaost- och laxpasta

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 dl urkärnade kalamonoliver
500 g babyplommontomater
2 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
2 förp fetaost (à 150 g)
3 port färsk eller fryst laxfilé (à 125 g)
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna penne)
1 1/2 dl kokvatten från pastan
1 kruka basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
62 personer har röstat

Kommentarer

Detta har blivit familjens go-to fiskrätt, barnen älskar den.

Sofie

2024-04-30

En fruktansvärt god maträtt som är enkel att laga!

Jennifer

2024-02-17

Toppen

Eva

2023-10-31

Näringsvärde per portion

Energi3191 KJ / 763 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad lax med grönkål, ärtor, spaghetti och basilika
Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostdipp
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fetaost- och tomatpasta
Betyg 4.1 av 5.
800 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hasselbackskyckling med fetaost och krämig örtröra
Betyg 4.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavsbiffar på lammfärs
Betyg 3.1 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med basilikapotatis
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga