Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Schnitzel med basilikapotatis

Basilikapotatisen i detta recept med schnitzel är en variant som varmt rekommenderas. Med den färska basilikan och parmesanosten, som ger stora smaker till potatisen, skapar du ett smarrigt komplement till den stekta skinkschnitzeln.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i kuber. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Riv parmesanosten. Låt potatisen rinna av men spara en del av kokvattnet.
  2. Mixa basilikan med parmesanost, kokvatten, olivolja, en tredjedel av saltet och peppar med mixerstav. Vänd ner röran i potatisen.
  3. Stek schnitzlarna i flytande margarin ca 2 min per sida. Krydda med resten av saltet och gärna pepparmix.
  4. Koka haricots verts.
  5. Servera de nystekta schnitzlarna med basilikapotatisen, haricots verts och bröd.

För alla

Gör mjölkfri: uteslut osten om du inte tål mjölkprodukter och lägg i stället till ytterligare 2 msk olivolja och 1 msk vitvinsvinäger (för 4 port). Stek köttet i olja eller mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 50 g parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • ca 1/2 dl kokvatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 skinkschnitzlar av färsk skinka (4 st motsvarar ca 500 g)
  • 1 förp djupfrysta haricots verts (à 300 g)
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 krm pepparmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2168 kJ / 518 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden