Schnitzel med basilikapotatis

5
3
Schnitzel med basilikapotatis

Basilikapotatisen i detta recept med schnitzel är en variant som varmt rekommenderas. Med den färska basilikan och parmesanosten, som ger stora smaker till potatisen, skapar du ett smarrigt komplement till den stekta skinkschnitzeln.

Schnitzel med basilikapotatis

Ingredienser

4 portioner
8 - 10 potatisar
50 g parmesan
1 kruka basilika
ca 1/2 dl kokvatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
4 skinkschnitzlar av färsk skinka (4 st motsvarar ca 500 g)
1 förp djupfrysta haricots verts (bönor) (à 300 g)
1 msk flytande margarin
2 krm pepparmix

För alla

Gör mjölkfri: uteslut osten om du inte tål mjölkprodukter och lägg i stället till ytterligare 2 msk olivolja och 1 msk vitvinsvinäger (för 4 port). Stek köttet i olja eller mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Linda

2005-10-06

Å, vilken god potatis! Verkligen jättegott!! men tyvärr blir det lite torrt utan sås till, så gör gärna någon sås att ha till.

Hans

2003-09-01

Använd allt som står i receptet förutom flytande margarin.... enligt min mening bara skiiiit. Använd riktigt matmaragrin. Gott gott....

Hans

2003-09-01

Använd allt som står i receptet förutom flytande margarin.... enligt min mening bara skiiiit. Använd riktigt matmaragrin. Gott gott....

Näringsvärde per portion

Energi 2168 KJ / 518 kCal
Fett 15.1 g
Läs mer om näringsvärden