Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Fetaostdipp

Fetostdipp är ett supergott tillbehör. Vitlök, pinjenötter, fetaost, sardeller, persilja och basilika i en härlig symfoni! Fantastisk att servera till grillad kyckling med melon.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöken. Värm upp oljan på medelhög värme. Fräs vitlök och pinjenötter i oljan tills de får färg, ca 4 minuter. Mixa smulad fetaost, vitlök, olja, pinjenötter, citronjuice, sardeller och persilja till en slät puré med stavmixer eller i matberedare.
  2. Lägg alltsammans i en skål och blanda i rivna basilikablad. Smaka av med peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 400 g fetaost
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 3 sardellfiléer
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • 4 basilikablad
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?