Fetaost- och laxpasta

Betyg 4.3 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Fetaost- och laxpasta

Fetaost- och laxpasta är en riktigt krämig och god pasta som får smak av ugnsbakade tomater, fetaost och vitlök. Bryt laxbitarna över pastan och såsen vid servering och toppa laxpastan med färsk basilika.

Fetaost- och laxpasta

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 dl urkärnade kalamonoliver
500 g babyplommontomater
2 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
2 förp fetaost (à 150 g)
3 port färsk eller fryst laxfilé (à 125 g)
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna penne)
1 1/2 dl kokvatten från pastan
1 kruka basilika

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • God men lite smaklös. Nästa gång tillsätter jag en skvätt grädde och lite buljong i pastavattnet för mer smak och krämighet.

    Ingela

  • Detta har blivit familjens go-to fiskrätt, barnen älskar den.

    Sofie

  • En fruktansvärt god maträtt som är enkel att laga!

    Jennifer

Näringsvärde per portion

Energi3191 KJ / 763 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fetaost- och tomatpasta
    Betyg 4.1 av 5.878 personer har röstat
    Receptet har 78 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Schnitzel med basilikapotatis
    Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling med ljummen grekisk sallad
    Betyg 4.1 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad