Fetaost- och laxpasta

Fetaost- och laxpasta är en riktigt krämig och god pasta som får smak av ugnsbakade tomater, fetaost och vitlök. Bryt laxbitarna över pastan och såsen vid servering och toppa laxpastan med färsk basilika.

Ingredienser
4 portioner
2  vitlöksklyftor
1 dl urkärnade kalamonoliver
500 g babyplommontomater
2 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
2  förp fetaost (à 150 g)
3  port färsk eller fryst laxfilé (à 125 g)
 salt
 svartpeppar
4  port pasta (gärna penne)
1 1/2 dl kokvatten från pastan
1  kruka basilika
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3191 KJ / 763 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stGod men lite smaklös. Nästa gång tillsätter jag en skvätt grädde och lite buljong i pastavattnet för mer smak och krämighet.
Ingela
Detta har blivit familjens go-to fiskrätt, barnen älskar den.
Sofie
En fruktansvärt god maträtt som är enkel att laga!
Jennifer