Ugnsbakad lax med grönkål, ärtor, spaghetti och basilika

20
2
Ugnsbakad lax med grönkål, ärtor, spaghetti och basilika

Har du också återupptäckt grönkål. Njut av två svenska favoriter – lax i ugn med grönkål – tillsammans med spagetti och basilika. En middag för fyra där Sverige och Italien möts på en smakspäckad resa. Givetvis med crème fraiche för perfekt krämighet.

Skriv ut
Ugnsbakad lax med grönkål, ärtor, spaghetti och basilika

Ingredienser

4 portioner

Lax

4
bitar laxfilé (à 125 g)
-
salt
-
svartpeppar

Pasta

4
port spaghetti
3 dl
frysta gröna ärtor
125 g
hackad grönkål
1
kruka basilika
2 dl
lätt crème fraiche
ca 1 dl
kokvatten från pastan

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: väl laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Anna

2021-04-21

Ugnsbakade hel laxsida, hade ris till ist för pasta. Kokade gröna ärtor som jag sen mixade ihop med lite kokvatten från ärtorna, créme fraiché, en påse grönkålsmix, basilika, salt & peppar. Här kan man välja om man vill ha en varm grön sås till laxen eller en kall. Supergott & enkelt att göra!!

Rebecca

2018-12-06

Väldigt gott för att vara så enkel mat, och det var verkligen enkelt. Superbra! Kommer testa andra varianter av kryddor nästa gång, för att se om det kan bli ännu bättre.

Näringsvärde per portion

Energi 2602 KJ / 622 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept