Ugnsbakad lax med grönkål, ärtor, spaghetti och basilika
Har du också återupptäckt grönkål. Njut av två svenska favoriter – lax i ugn med grönkål – tillsammans med spagetti och basilika. En middag för fyra där Sverige och Italien möts på en smakspäckad resa. Givetvis med crème fraiche för perfekt krämighet.
Ingredienser
4 portioner
Lax
4 bitar laxfilé (à 125 g)
salt
svartpeppar
Pasta
4 port spaghetti
3 dl frysta gröna ärtor
125 g hackad grönkål
1 kruka basilika
2 dl lätt crème fraiche
ca 1 dl kokvatten från pastan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 622 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ugnsbakade hel laxsida, hade ris till ist för pasta. Kokade gröna ärtor som jag sen mixade ihop med lite kokvatten från ärtorna, créme fraiché, en påse grönkålsmix, basilika, salt & peppar. Här kan man välja om man vill ha en varm grön sås till laxen eller en kall. Supergott & enkelt att göra!!
Anna
2021-04-21Väldigt gott för att vara så enkel mat, och det var verkligen enkelt. Superbra! Kommer testa andra varianter av kryddor nästa gång, för att se om det kan bli ännu bättre.
Rebecca
2018-12-06