Färskostgratinerad kycklingfilé med tomat och majs

Kyckling som får täckas av färskost, majs och pastasås tillagar sig själv i ugnen, medan du kokar ris, dukar och kanske löser sudoku. Sen är middagen klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023

Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 150 g)
4 kycklingfiléer eller snabbfiléer av kyckling
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
salt
peppar
2 tsk olja
200 g färskost grillad paprika
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
4 port ris eller pasta
65 g rucola
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2536 KJ / 605 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stEn favorit!
Ramona
Jättegott!!
Kerstin
Så otroligt gott, hela familjen älskade denna rätt. Kommer att göra igen! Kommer att komplettera nästa gång med lite mer sås - den åt vi alla med sked :)
Rita
Det här funkade inte för vår familj och det ser inte aptitligt ut. Curry passade inte med tomatsåsen. Tips är att skippa curry och lägga majsen på sidan av.
Charlotte
Supergott! Gick hem hos hela familjen. Ersatte kycklingen med vegetarisk alternativ. Blandade alls sås ingredienser, hade i chipotlepasta för styrka och lite créme fraîches för lite tjockare konsistens på såsen. Kommer absolut göras fler gånger.
Maria
Gott. Jag hade i lite matlagningsgrädde i såsen för att få mer sås, en bra rätt som jag kommer göra fler gånger 🙂
Anna
Tyvärr! Passade inte alls oss och våran familj. Dottern kommenterade det som ”flygplansmat”. Kanske att lite mer smak som tex chili eller sambal olek gör rätten lite ”roligare”.
Anna
Lättsamt och gott. Jag blandade ihop alla "grejer" till såsen + lite sambal olek för lite mer smak och slog över kycklingen. Mums!
Rosita