Kycklingpiccata med ärtor

4
1
Kycklingpiccata med ärtor

Kycklingpiccata är en klassiker av en anledning – det är sjukt gott! Panerad i ströbröd och ost får kycklingen en krispig yta. Där kan du lägga all kärlek, eftersom såsen redan är klar! Addera bara lite extra basilika så blir det hur bra som helst. Koka ärtorna, och middagen är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Kycklingpiccata med ärtor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1 dl
vetemjöl
2
ägg
1 dl
ströbröd
1/2
påse riven ost (à 150 g)
600 g
snabbfilé av kyckling
-
salt
-
peppar
2 msk
olja
390 g
pastasås basilika
1/2
förp färsk basilika
250 g
frysta gröna ärtor

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: byt ut äggen mot no egg-ersättning.

Gör så här

Tips

Minska disken; tina och värm ärtorna i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

My

2021-04-14

Väldigt gott! Saknades lite kryddor bara.

Näringsvärde per portion

Energi 3048 KJ / 725 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 79 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept