Kycklingpiccata med ärtor
Kycklingpiccata är en klassiker av en anledning – det är sjukt gott! Panerad i ströbröd och ost får kycklingen en krispig yta. Där kan du lägga all kärlek, eftersom såsen redan är klar! Addera bara lite extra basilika så blir det hur bra som helst. Koka ärtorna, och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
1/2 påse riven ost (à 150 g)
600 g snabbfilé av kyckling
salt
peppar
2 msk olja
390 g pastasås basilika
1/2 förp färsk basilika
250 g frysta gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3048 KJ / 725 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott! Saknades lite kryddor bara.
My
2021-04-14