Färskost med örtagårdens kryddor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Färskost med örtagårdens kryddor

Spetsa till din färskost med örtagårdens härliga kryddor! Finhacka örterna och blanda med din färskost. Smaksätt med salt, vitlök och vermouth. Det är lätt som en plätt och du gör det på under 30 minuter. Dekorera gärna osten med nyplockade blommor.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka örterna och blanda med osten. Smaksätt med salt, vitlök och vermouth.
  2. Ställ färskosten kall till serveringen. Dekorera gärna med nyplockade blommor.
  3. Servera gärna tillsammans med bröd, se receptet Värdshusets långpannebröd.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g färskost
  • 3 msk färska örter (t ex timjan, körvel och dragon)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk torr vermouth (t ex Noilly Prat)
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 221 kJ / 54 kCal