Färskost med örtagårdens kryddor

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Färskost med örtagårdens kryddor

Spetsa till din färskost med örtagårdens härliga kryddor! Finhacka örterna och blanda med din färskost. Smaksätt med salt, vitlök och vermouth. Det är lätt som en plätt och du gör det på under 30 minuter. Dekorera gärna osten med nyplockade blommor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Färskost med örtagårdens kryddor

Ingredienser

6 portioner
200 g  färskost
3 msk  färska örter (t ex timjan, körvel och dragon)
1   pressad vitlöksklyfta
1 1/2 msk  torr vermouth (t ex Noilly Prat)
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi221 KJ / 54 kCal
Fett0 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Sangria med cava
Betyg 2.8 av 5.
81 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vermouthfisk med fänkål
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddsmörets comeback
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ört- och vitlökskrans
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risö snaps
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cruditéer med örtfärskost
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga