Potatissallad med sparris och merguez
Laga denna potatissallad med grön örtkräm som tillsammans med krispig sparris och kryddig korv utgör en perfekt vår- och sommarrätt för alla tillfällen, som buffébordet eller grillmiddagen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
600 g små potatisar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
3 dl blandade färska örter (t ex basilika, persilja och dragon)
2 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g kryddig korv (t ex merguez)
1 msk smör eller olja
färska örter (t ex bladpersilja och basilika)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2498 KJ / 597 kCal
Fett43 g
Salt4 g
Kolhydrater33 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt enkelt och gott. Jag la även till lite salladslök till potatissalladen vilket blev toppen.
Anna
2023-05-10