Potatispastej
Prova på en ny variant av pastej! Denna krämiga potatispastej blir fort nya favoriten hemma. Färska örter, cayennepeppar och riven ost ger pastejen otroligt fina smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
5 portioner
1 kg potatis
1 knippe färska örter t ex dragon, mynta, persilja, basilika
2 äggulor
5 dl grädde
100 g riven ost
cayennepeppar
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
För alla
Innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri "grädd-produkt" från Oatly eller Beneviva i stället för grädde och tofu i stället för riven ost. Byt smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det var lite svårt att få pastejen att hålla ihop när man skulle ta ur den ur formen. Nästa gång ska jag nog sätta ett bakplåtspapper i botten på formen som går upp över knaten. Lättas att skära är när den är helt kylsåpskall.
Marie
2005-11-28