Potatispastej

Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
1
Potatispastej

Prova på en ny variant av pastej! Denna krämiga potatispastej blir fort nya favoriten hemma. Färska örter, cayennepeppar och riven ost ger pastejen otroligt fina smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Potatispastej

Ingredienser

5 portioner
1 kg  potatis
1   knippe färska örter t ex dragon, mynta, persilja, basilika
2   äggulor
5 dl  grädde
100 g  riven ost
cayennepeppar
2 msk  smör
1   vitlöksklyfta

För alla

Innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri "grädd-produkt" från Oatly eller Beneviva i stället för grädde och tofu i stället för riven ost. Byt smöret mot mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Det var lite svårt att få pastejen att hålla ihop när man skulle ta ur den ur formen. Nästa gång ska jag nog sätta ett bakplåtspapper i botten på formen som går upp över knaten. Lättas att skära är när den är helt kylsåpskall.

Marie

2005-11-28

Testa liknande recept

Örtpanerad spättafilé
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddsmörets comeback
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskost med örtagårdens kryddor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Café de Paris-smör
Betyg 3 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetstartar
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med café de paris-smör och rostad potatis
Betyg 4.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga