Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Potatispastej

Prova på en ny variant av pastej! Denna krämiga potatispastej blir fort nya favoriten hemma. Färska örter, cayennepeppar och riven ost ger pastejen otroligt fina smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, skölj och torka av potatisen. Skär den i tunna skivor.
  3. Hacka de färska örterna. Blanda med äggulor, grädde och 2/3 av den rivna osten. Krydda.
  4. Smörj en pastejform, ca 1 1/2 liter (för 5 port), speciellt i hörnen. Blanda potatisskivorna i smeten och lägg skivorna i formen i lager. Häll på lite smet mellan varje lager. Fyll formen nästan ända upp till kanten (potatisen krymper lite under kokning). Häll på resten av smeten. Avsluta med riven ost.
  5. Grädda i vattenbad i ugnen i ca 1 1/2 timme. Låt den vila en stund innan den skärs upp.

För alla

Innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri "grädd-produkt" från Oatly eller Beneviva i stället för grädde och tofu i stället för riven ost. Byt smöret mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 1 kg potatis
  • 1 knippe färska örter t ex dragon, mynta, persilja, basilika
  • 2 äggulor
  • 5 dl grädde
  • 100 g riven ost
  • cayennepeppar
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan