Värdshusets långpannebröd

Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
6
Värdshusets långpannebröd

Härligt långpannebröd för söndagsbrunchen eller som tillbehör till middagen! Vallmofröna ger en härligt lantlig känsla. Servera gärna tillsammans med örtkryddad färskost, mums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Värdshusets långpannebröd

Ingredienser

20 bitar
25 g  jäst
7 dl  vatten
2 tsk  vallmofrön
2 dl  grahamsmjöl
ca 12 dl  vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
1 msk  havssalt
1 msk  olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Supergott och enkelt bröd att baka. Gästerna älskar det!

Ing-marie

2021-08-28

Så enkelt att göra! Kör dubbelsats varav ca 5 dl graham och 2 dl havregryn och resten fullkornsmjöl special och så en påse brödkryddor i spadet! Släktens favorit!

Ulrika

2019-09-13

Älskar detta brödet! Gör dubbelsats i min långpanna till ugnen och har i en påse brödkryddor i vatten och jästspadet!

Ulrika

2019-09-13

Näringsvärde per portion

Energi635 KJ / 151 kCal
Fett0 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Fullkornsbröd
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paratha
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfritt knäckebröd med vallmo och rosmarin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vallmofrallor
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gott bröd med oliver och rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kuvertbröd
Betyg 3.5 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga