Värdshusets långpannebröd

Betyg 4 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Värdshusets långpannebröd

Härligt långpannebröd för söndagsbrunchen eller som tillbehör till middagen! Vallmofröna ger en härligt lantlig känsla. Servera gärna tillsammans med örtkryddad färskost, mums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Värdshusets långpannebröd

Ingredienser

20 bitar
25 g jäst
7 dl vatten
2 tsk vallmofrön
2 dl grahamsmjöl
ca 12 dl vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
1 msk havssalt
1 msk olivolja

Gör så här

01:00:00
00:30:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Hej, Har gjort detta brödet en gång förut och det är verkligen gott! Funderar om det skulle funka att stjälpa ner degen i en gryta, istället för i långpanna, för att få lite mer höjd på brödet? Vad tros om det?

    Åsa

  • Ska det vara en vanlig långpanna? Inte en brödform?

    Anna

    Hej Anna! Ja, det är en långpanna som används till det här receptet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Supergott och enkelt bröd att baka. Gästerna älskar det!

    Ing-marie

  • Så enkelt att göra! Kör dubbelsats varav ca 5 dl graham och 2 dl havregryn och resten fullkornsmjöl special och så en påse brödkryddor i spadet! Släktens favorit!

    Ulrika

  • Älskar detta brödet! Gör dubbelsats i min långpanna till ugnen och har i en påse brödkryddor i vatten och jästspadet!

    Ulrika

  • Eller ta mer grahamsmjöl, jag tog 4 dl graham och 10 dl vetemjöl och det blev jättegott! Och jag tror att alla 7 dl vatten ska vara med, trots att det står 4 i det tryckta receptet.

    Anna cecilia

  • Mkt gott och enkelt bröd att laga som räcker till många. Passar super på en större middag eller en buffé. Prova med fördel vetemjöl special fullkorn så får du ett mer fiberrikt alternativ.

    Jessica

  • Värdshusets långpannebröd: Svårt att veta hur det ska vara.Står 7 dl vtn, men också att bara 4 dl. ska tillsättas? Därefter övriga ingredienser, Menar ni att man inte behöver mer. Jag gjorde precis som det står och degen blev något fast och svår att få ut över hela långpannan. Gissar att även övriga 3 dl ska vara med fast det ej stod något om det. Vore bra att få svar på min undran, då smaken var god. Skorpan blev något hård, men det kan kanse bero på den ringa vattenmängdn? Birgit Johansson

    Birgit

Näringsvärde per bit

Energi635 KJ / 151 kCal
Fett1.6 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Grahamsbröd med morötter
    Betyg 3.9 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 56 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fullkornsbröd
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paratha
    Betyg 3.7 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vallmofrallor
    Betyg 3.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkla bagels
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Smörfrallor
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad