Värdshusets långpannebröd

Härligt långpannebröd för söndagsbrunchen eller som tillbehör till middagen! Vallmofröna ger en härligt lantlig känsla. Servera gärna tillsammans med örtkryddad färskost, mums!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Gör så här
01:00:00
00:30:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi635 KJ / 151 kCal
Fett1.6 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
8 stHej, Har gjort detta brödet en gång förut och det är verkligen gott! Funderar om det skulle funka att stjälpa ner degen i en gryta, istället för i långpanna, för att få lite mer höjd på brödet? Vad tros om det?
Åsa
Ska det vara en vanlig långpanna? Inte en brödform?
Anna
Hej Anna! Ja, det är en långpanna som används till det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Supergott och enkelt bröd att baka. Gästerna älskar det!
Ing-marie
Så enkelt att göra! Kör dubbelsats varav ca 5 dl graham och 2 dl havregryn och resten fullkornsmjöl special och så en påse brödkryddor i spadet! Släktens favorit!
Ulrika
Älskar detta brödet! Gör dubbelsats i min långpanna till ugnen och har i en påse brödkryddor i vatten och jästspadet!
Ulrika
Eller ta mer grahamsmjöl, jag tog 4 dl graham och 10 dl vetemjöl och det blev jättegott! Och jag tror att alla 7 dl vatten ska vara med, trots att det står 4 i det tryckta receptet.
Anna cecilia
Mkt gott och enkelt bröd att laga som räcker till många. Passar super på en större middag eller en buffé. Prova med fördel vetemjöl special fullkorn så får du ett mer fiberrikt alternativ.
Jessica
Värdshusets långpannebröd: Svårt att veta hur det ska vara.Står 7 dl vtn, men också att bara 4 dl. ska tillsättas? Därefter övriga ingredienser, Menar ni att man inte behöver mer. Jag gjorde precis som det står och degen blev något fast och svår att få ut över hela långpannan. Gissar att även övriga 3 dl ska vara med fast det ej stod något om det. Vore bra att få svar på min undran, då smaken var god. Skorpan blev något hård, men det kan kanse bero på den ringa vattenmängdn? Birgit Johansson
Birgit