Värdshusets långpannebröd

24
6
Värdshusets långpannebröd

Härligt långpannebröd för söndagsbrunchen eller som tillbehör till middagen! Vallmofröna ger en härligt lantlig känsla. Servera gärna tillsammans med örtkryddad färskost, mums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Värdshusets långpannebröd

Ingredienser

20 bitar
25 g jäst
7 dl vatten
2 tsk vallmofrön
2 dl grahamsmjöl
ca 12 dl vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
1 msk havssalt
1 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Ing-marie

2021-08-28

Supergott och enkelt bröd att baka. Gästerna älskar det!

Ulrika

2019-09-13

Så enkelt att göra! Kör dubbelsats varav ca 5 dl graham och 2 dl havregryn och resten fullkornsmjöl special och så en påse brödkryddor i spadet! Släktens favorit!

Ulrika

2019-09-13

Älskar detta brödet! Gör dubbelsats i min långpanna till ugnen och har i en påse brödkryddor i vatten och jästspadet!

Näringsvärde per portion

Energi 635 KJ / 151 kCal
Fett 0 g
Kolhydrater 30 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Fullkornsbröd
Paratha
Vallmofrallor
Brunkans grahamsbröd