Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Värdshusets långpannebröd

Härligt långpannebröd för söndagsbrunchen eller som tillbehör till middagen! Vallmofröna ger en härligt lantlig känsla. Servera gärna tillsammans med örtkryddad färskost, mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jästen i jummet vatten, 37°C. Tillsätt vallmofrön, grahamsmjöl, vetemjöl, salt och olivolja. Blanda allt väl och låt jäsa i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Olja en långpanna och häll i degen. Strö på lite mer vallmofrön och låt jäsa i 1/2-1 timme.
  4. Sätt in brödet och grädda i ca 40 minuter. Låt svalna. Vänd upp brödet på galler. Servera gärna tillsammans med örtkryddad färskost, se receptet Färskost med örtagårdens kryddor.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 25 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 2 tsk vallmofrön
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ca 12 dl vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
  • 1 msk havssalt
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 635 kJ / 151 kCal