Fougasse
![Fougasse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/dyqovcpp2vffezmvoqdg.jpg)
Format som ett veteax och dekorerat med färska örter blir det goda brytbrödet Fougasse, med rötter i franska Provence, ett vackert inslag på buffé- eller middagsbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
![Fougasse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/dyqovcpp2vffezmvoqdg.jpg)
Ingredienser
1 st
12 g färsk jäst
1 3/4 dl fingervarmt vatten (37°C)
4 dl vetemjöl (4 dl mjöl motsvarar ca 240 g)
1 tsk salt
1 msk olivolja (+ extra till pensling)
3 msk hackade färska örter (t ex rosmarin och timjan)
flingsalt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4074 KJ / 974 kCal
Fett18 g
Salt7.9 g
Kolhydrater176 g
Protein22 g
Kommentarer