Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddsmörets comeback

Kryddsmörets comeback kan man verkligen kalla detta aromatiska örtsmör! Hemligheten är, förutom goda örter och vitlök, några droppar worcestersås! Precis såhär ska kryddsmör smaka.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 rulle portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda rumsvarmt smör med finhackade örter (utgå från dina favoritörter, t ex basilika, dragon, persilja och citrontimjan), finrivna vitlöksklyftor, färskpressad citronjuice, worcestersås och salt. Lättast går det med en gaffel.
  2. Forma till en avlång rulle, linda in i smörpapper. Förvara kallt i några timmar. Skär i skivor vid servering. Smöret går att frysa.

Tips

Hacka gärna ner ätliga blommor i smöret för extra ögonfröjd.

Ingredienser

Portioner: 1 rulle
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl färska örter (t ex basilika, dragon, persilja och citrontimjan)
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 3 stänk worcestersås
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan