Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Färgglad bönsallad

(51)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Färdigkokta bönor är nyttigt, billigt och snabblagat. Här hittar du stora vita bönor och kidneybönor i en matig sallad med körsbärstomater, rödlök och balsamvinägrett.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar stora, vita bönor (à 400 g)
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 500 g körsbärstomater (gärna olika färger)
  • 125 g salladslökar
  • 1 dl hackad persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • ev skivor av rödlök
  • persilja
Dressing
  • 2 rödlökar
  • 3 msk socker
  • 0,8 dl vit balsamvinäger
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Skala, halvera och skiva löken. Lägg i en plastpåse tillsammans med socker och knyt ihop.
  2. Massera med händerna tills löken börjar släppa vätska. Lägg i en skål. Blanda i vinägern. Rör ner oljan i omgångar. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll av och skölj bönorna. Blanda med dressingen. Ställ i kylen.
  4. Dela tomaterna. Strimla salladslöken. Förvara var för sig i kylen.
  5. 4 timmar före servering: Ta fram bönorna och tomaterna och låt stå i rumstemperatur.
  6. 30 minuter före servering: Blanda bönor, tomater, salladslök och persilja. Lägg upp i en eller flera skålar. Garnera ev med lök och persilja. Servera gärna bönsalladen tillsammans med Dubbelmarinerad fläskfilé och Ananassalsa

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.