Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färgglad bönsallad

Färdigkokta bönor är nyttigt, billigt och snabblagat. Här hittar du stora vita bönor och kidneybönor i en matig sallad med körsbärstomater, rödlök och balsamvinägrett.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Skala, halvera och skiva löken. Lägg i en plastpåse tillsammans med socker och knyt ihop.
  2. Massera med händerna tills löken börjar släppa vätska. Lägg i en skål. Blanda i vinägern. Rör ner oljan i omgångar. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll av och skölj bönorna. Blanda med dressingen. Ställ i kylen.
  4. Dela tomaterna. Strimla salladslöken. Förvara var för sig i kylen.
  5. 4 timmar före servering: Ta fram bönorna och tomaterna och låt stå i rumstemperatur.
  6. 30 minuter före servering: Blanda bönor, tomater, salladslök och persilja. Lägg upp i en eller flera skålar. Garnera ev med lök och persilja. Servera gärna bönsalladen tillsammans med Dubbelmarinerad fläskfilé och Ananassalsa

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar stora, vita bönor (à 400 g)
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 500 g körsbärstomater (gärna olika färger)
  • 125 g salladslök
  • 1 dl hackad persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • ev skivor av rödlök
  • persilja
Dressing
  • 2 rödlökar
  • 3 msk socker
  • 0,8 dl vit balsamvinäger
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer