Dubbelmarinerad fläskfilé med lime

Betyg 3.8 av 5.
69 personer har röstat
27
Dubbelmarinerad fläskfilé med lime

Marinera, tillaga och lägg sedan fläskfilén i ytterligare en marinad med vitlök, lime, rom och mörkt muscovadosocker. Karibiska smaker som gör sig utmärkt på festbuffén.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Dubbelmarinerad fläskfilé med lime

Ingredienser

10 portioner
ca 1 1/2 kg fläskfilé
rapsolja
salt
peppar
limeklyftor
färska örter

Marinad 1

4/5 dl vit balsamvinäger
3 msk mörkt muscovadosocker
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
1 tsk chilipeppar ancho style
4/5 dl tomatpuré
1/2 dl vatten

Marinad 2

3 vitlöksklyftor
4 msk mörkt muscovadosocker
1 dl rom (kan uteslutas)
2 msk vit balsamvinäger
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar ca 4 lime)
1 1/2 tsk salt
2 1/2 dl rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
69 personer har röstat

Kommentarer

Mycket populär bufferätt i min familj.

Ulla stina

2022-05-18

Ska fläskfilén serveras kall?

Gun

2021-12-09

Hej Gun! Ja, eller rumsvarm eftersom du ska ta ut fläskfilén 4 timmar innan serveringen. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-12-10

Hej tänkte vara ute i god tid och göra fläskfilén i förväg. Men tycker det är lite otydligt hur man ska göra? Fryser man ner köttet med marinaden eller utan marinaden. Eller ska man marinera färdigt först i ett dygn innan man fryser ner?? Mvh Anna.

Anna

2021-05-28

Hej Anna! Köttet ska inte frysas. Däremot ska det marineras i kylen två gånger. Först i steg 2 när köttet är rått i en sorts marinad och sen en andra gång när du har ugnsstekt köttet så ska det skivas och läggas i ytterligare en marinad i steg 7. Så detta recept kräver att man börjar 2 dagar innan köttet ska serveras. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-05-28

Näringsvärde per portion

Energi1803 KJ / 435 kCal
Fett30 g
Salt1.57 g
Kolhydrater2 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Exotisk fruktsallad med söt limekräm
Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Banan i kapprock med mörk rom och kanel
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötsalta nötter med rosmarin
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokoslax med melonsalsa
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choklad- och romplaska
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glace au four med ananas
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga