Dubbelmarinerad fläskfilé med lime
Marinera, tillaga och lägg sedan fläskfilén i ytterligare en marinad med vitlök, lime, rom och mörkt muscovadosocker. Karibiska smaker som gör sig utmärkt på festbuffén.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
10 portioner
ca 1 1/2 kg fläskfilé
rapsolja
salt
peppar
limeklyftor
färska örter
Marinad 1
4/5 dl vit balsamvinäger
3 msk mörkt muscovadosocker
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
1 tsk chilipeppar ancho style
4/5 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
Marinad 2
3 vitlöksklyftor
4 msk mörkt muscovadosocker
1 dl rom (kan uteslutas)
2 msk vit balsamvinäger
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar ca 4 lime)
1 1/2 tsk salt
2 1/2 dl rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1803 KJ / 435 kCal
Fett30 g
Salt1.57 g
Kolhydrater2 g
Protein32 g
Kommentarer
Mycket populär bufferätt i min familj.
Ulla stina
2022-05-18Ska fläskfilén serveras kall?
Gun
2021-12-09Hej Gun! Ja, eller rumsvarm eftersom du ska ta ut fläskfilén 4 timmar innan serveringen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-12-10Hej tänkte vara ute i god tid och göra fläskfilén i förväg. Men tycker det är lite otydligt hur man ska göra? Fryser man ner köttet med marinaden eller utan marinaden. Eller ska man marinera färdigt först i ett dygn innan man fryser ner?? Mvh Anna.
Anna
2021-05-28Hej Anna! Köttet ska inte frysas. Däremot ska det marineras i kylen två gånger. Först i steg 2 när köttet är rått i en sorts marinad och sen en andra gång när du har ugnsstekt köttet så ska det skivas och läggas i ytterligare en marinad i steg 7. Så detta recept kräver att man börjar 2 dagar innan köttet ska serveras. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-28