Panzanella med bönor och mozzarella
Panzanella? Tänker ni. Jo det förstår ni är en italiensk sallad med bröd i. Denna blir matig ihop med olika sorters bönor och mjuk mozzarella. Här unnar vi oss också färska tomater, oliver och basilika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
6 skivor vetelevain (bröd)
1 rödlök
2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
salt
peppar
1 förp urkärnade gröna oliver (à ca 235 g)
500 g plommontomater
1 förp romansallad
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 kruka basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2384 KJ / 570 kCal
Fett24 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt recept
Emilia
2022-10-02Hade varit ännu godare om man rostade surdehslimpan lite först.
Elin
2022-10-01Godare än vi trodde, helt ok.
Sara
2022-09-29