Bönsallad med ägg och bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bönsallad med ägg och bacon

Proteinrik bönsallad med nykokta ägg och ugnsbakad bacon. Salladen får en livfull smak av den smarriga dressingen. Perfekt att servera som enklare lunch med nybakat bröd eller som tillbehör till köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg baconskivorna på bakplåtspapper. Torka dem i ca 20 minuter mitt i ugnen. Lägg baconet på hushållspapper så att det smälta fettet sugs upp.
  3. Blanda rapsolja, soja och vinäger i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ansa och koka bönorna i rikligt med saltat vatten till lagom tuggmotstånd, ca 5 minuter. Låt bönorna rinna av. Skölj kidneybönorna försiktigt i kallt vatten. Låt rinna av. Skala och skiva löken tunt.
  5. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i äggen. Koka dem i 4 1/2 minut. Kyl av i kallt vatten.
  6. Plocka och skölj salladen. Blanda med bönorna och löken. Lägg upp och ringla över dressingen. Skala och dela äggen försiktigt, lägg på dem på salladen (äggulan ska vara lös och rinnig). Lägg på baconskivorna.

För alla

Salladen är fri från gluten och mjölk men innehåller ägg.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bacon (à 140 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • vitpeppar
  • 600 g färska bönor (t ex skärbönor, sockerärtor och haricots verts)
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 2 knipplökar
  • 4 ägg
  • 1/2 frisésallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1420 kJ / 340 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden