Bönsallad med ägg och bacon

0
0
Bönsallad med ägg och bacon

Proteinrik bönsallad med nykokta ägg och ugnsbakad bacon. Salladen får en livfull smak av den smarriga dressingen. Perfekt att servera som enklare lunch med nybakat bröd eller som tillbehör till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Bönsallad med ägg och bacon

Ingredienser

4 portioner
1 bacon (à 140 g)
1 msk rapsolja
1 msk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
salt
vitpeppar
600 g färska bönor (t ex skärbönor, sockerärtor och haricots verts)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
2 knipplökar
4 ägg
1/2 frisésallad

För alla

Salladen är fri från gluten och mjölk men innehåller ägg.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1420 KJ / 340 kCal
Fett 21 g
Läs mer om näringsvärden