Bönsallad med ägg och bacon

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Bönsallad med ägg och bacon

Proteinrik bönsallad med nykokta ägg och ugnsbakad bacon. Salladen får en livfull smak av den smarriga dressingen. Perfekt att servera som enklare lunch med nybakat bröd eller som tillbehör till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Bönsallad med ägg och bacon

Ingredienser

4 portioner
1   bacon (à 140 g)
1 msk  rapsolja
1 msk  japansk soja
1 msk  vitvinsvinäger
salt
vitpeppar
600 g  färska bönor (t ex skärbönor, sockerärtor och haricots verts)
1   burk kidneybönor (à 400 g)
2   knipplökar
4   ägg
1/2   frisésallad

För alla

Salladen är fri från gluten och mjölk men innehåller ägg.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1420 KJ / 340 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Färskpotatissallad med ägg och bacon samt senap
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cowboy chili
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Texasbönor
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spansk böncrème
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade kebabspett med bacon
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönsallad med pinjenötter
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga