Ananassalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ananassalsa

Het och fruktig salsa på färsk ananas, lime, chili och koriander. Servera som tillbehör till t ex grillad lax, fläskfilé eller ha till tacos i stället för vanlig tomatsalsa.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Om du använder färsk ananas, skär den i fyra klyftor på längden. Skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Skär bort skalet och strimla fruktköttet. Om du använder konserverad ananas, häll av och skär den i mindre bitar. Ställ i kylen.
  2. 2 timmar före servering: Ta fram ananasen och ställ i rumstemperatur. Dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriandern.
  3. Strax före servering: Blanda ananas, chili och koriander med limejuice i en skål. Servera gärna salsan till Dubbelmarinerad fläskfilé och Färgglad bönsallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 stor, färsk ananas eller ananasskivor på burk (1 stor ananas motsvarar 1 1/2 burk, à ca 560 g)
  • 3 msk finstrimlad chilifrukt (t ex spansk peppar eller jalapeño)
  • 1 1/2 dl hackad koriander
  • 1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar ca 4 lime)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 155 kJ / 37 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept